C/C++ C++ öğrensek C bilmiş sayılıyor muyuz?

Selam. Ben C++ diline başladım. Eğer C++ öğrenirsek C dilini de öğrenmiş sayılıyor muyuz?

Merhaba temelleri aynı olsa da yanlış bilmiyorsam arada bayağı fark oluyor aslında mesela Unreal Engine Blueprint bilen birisi C++ geçince muhtemelen aşırı zorlanmaz temellerini bildiği için ama ilk etapta Blueprint'de ki gibi kodları yazamaz alışma süreci olur C++'dan C'ye geçincede bu sürecin olacağını düşünüyorum. Ve ayrıca C++ zaten çok güçlü bir dil C dilini öğrenmeniz biraz gereksiz gibi.

Tamam, kendimi düzelteyim. Net bir şekilde evet demek doğru değil ancak net şekilde hayır C'yi bilmiş olmazsın demek te doğru değil. Doğru cevap başta dynamics'in verdiği cevap.

Selam. Ben C++ diline başladım. Eğer C++ öğrenirsek C dilini de öğrenmiş sayılıyor muyuz?
@Dynamics hocama katılıyorum. Neyin niçin kullandığının farkında isen evet.

Bu soru birazda dil dışındaki bilgi birikimine de bakıyor. Algoritma, veri yapıları gibi konularda eksiğin yoksa C ile yazılan projede çok rahat geliştirme yapabilirsin.

Algoritma ve veri yapıları diyorum çünkü C++ std lib de çoğu algoritma ve veri yapıları tanımlanmış bulunmakta. Ama bunlar C de yok. Bu sebeple bu konularda zorlanabilirsin. Fakat temelini bildiğin için implemente etmek yormaz.

Nasıl bu kadar kesin bir şekilde hayır?
Açıklayayım. Hayır çünkü iki dilin kullanım prensipleri ve kuralları bir birinden çok farklı. Küçük projelerde procedural olarak kullanırsak, evet aynı syntax ve kurallar çerçevesinde geliştirme yapabiliriz. Proje yapısı büyüdükçe ve dilin kuralları hikayeye dahil oldukça kurallar ve beceriler epey bir değişiyor ve dolayısıyla farklı kullanım senaryoları, farklı durumlar ortaya çıkıyor.

Hayır tabii ki.
Katılıyorum. C++ yola ilk olarak C'nin eklentili versiyonu olarak çıktı ama şimdi çok farklı bir şey oldu. C emirsel bir dil, C++ ise artık OOP bir dilin de ötesine geçti.

Bu farkını derin haliyle anlamak istersen aşağıdaki C dili ile oyun eğitimini yap ve projeyi C++'ye geçir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…