C OOP bir dil mi?

372608

Hectopat
C dili OOP değil diye hatırlıyorum doğru mu?
Bu zamanda C öğrenirsem kullanır mıyım?
Amacım oyun geliştirmek şu an C# öğreniyorum.
İlk önce C öğrenirsem C# ve C++ daha kolay gelir diye okumuştum bir yerde ben pek inanmadım çünkü bildiğim kadarıyla C OOP değil ama C# ve C++ OOP bir dil.
Ne yapmalıyım? Daha C# ın başındayım önce C öğrenip sonramı C#'a geçiyim yoksa C#'a devammı edeyim?

Son düzenleme:
C, genel amaçlı prosedürel bir programlama dili. Ancak Struct ile yapısal programlama ve fonksiyonel programlama da yapılabilir.

1617433772238.png

Son düzenleme:
Sizce önce C öğrenip sonramı C#'a geçiyim yoksa C#'a devam mı edeyim?
C# öğrenmek için C bilmek gerekmiyor. C ile başlamak bir tür gelenek.
Eğer C ile başlarsanız veri tiplerini, döngüleri, koşulları ve fonksiyonları daha ilkel bir dil üzerinde öğrendiğiniz için daha kolay kavrayabilirsiniz.
Şimdi C# ile başlarsanız daha yazdığınız ilk kodda statik method çağrısı geçecek. Siz doğal olarak Neden WriteLine() yerine Console.WriteLine() yazdık diye içinizden geçireceksiniz.

Düzgün bir kurs üzerinden öğrendiğiniz sürece C# ile de başlayabilirsiniz.

C# öğrenmek için C bilmek gerekmiyor. C ile başlamak bir tür gelenek.
Eğer C ile başlarsanız veri tiplerini, döngüleri, koşulları ve fonksiyonları daha ilkel bir dil üzerinde öğrendiğiniz için daha kolay kavrayabilirsiniz.
Şimdi C# ile başlarsanız yazdığınız ilk kodda statik method çağrısı geçecek. Siz doğal olarak neden WriteLine() yerine Console.WriteLine() yazdık diye içinizden geçireceksiniz.

Düzgün bir kurs üzerinden öğrendiğiniz sürece C# ile de başlayabilirsiniz.

Teşekkürler.

C OOP değil ancak belli bir seviyeye kadar OOP olmasını sağlayabilen kütüphaneler mevcut. Ciddi olarak ilgileniyorsanız "21st century C" adında bir kitap olacaktı o'reilly media'nın. Orada detaylı bilgi bulunuyor.

C'nin dahili yapisi OOP konseptini sunmuyor. Fakat mevcut yapilarla C uzerinde OOP mimarisi uygulanabilir. Epey advanced bir konu fakat bu ise merak saldiysan su kitabi tavsiye ederim.
1617528394337.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı