serhatkaya00
Femtopat
Daha fazla
Konu açmak yerine başka konunun altına yazdığı için uyarı aldı. Yazım hatalarıyla yeni konu açmış olsa tolerans gösterilebilirdi ama benim bu olaya toleransım yok.Kod olarak paylaşabilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.
Konu açmak yerine başka konunun altına yazdığı için uyarı aldı. Yazım hatalarıyla yeni konu açmış olsa tolerans gösterilebilirdi ama benim bu olaya toleransım yok.
Dediğim gibi. Konu açmayı bilmek için kahin olmaya gerek yok. Var olan konuların altına kendi sorunlarını yazmanın hiçbir anlamı yok.Bugün kayıt olmuş, ilk mesajı. Bu yüzden tolerans gösterilebilirdi sanki.
#include <stdio.h>
int main(){
float boy = 0;
float kilo = 0;
float indeks = 0;
int yas = 0;
printf("Lutfen yasinizi giriniz: ");
scanf("%d", &yas);
if (yas > 25){
printf("Lutfen kütlenizi kg cinsinden giriniz: ");
scanf("%f", &kilo);
printf("Lutfen boyunuzu metre cinsinden giriniz: ");
scanf("%f", &boy);
indeks = kilo / (boy * boy);
if (indeks < 18){
printf("Kilo almalisiniz.\n");
}
else if (indeks < 24){
printf("Ideal kilodasiniz.\n");
}
else {
printf("Asiri kilolusunuz.\n");
}
}
else {
printf("Hesaplama icin yasiniz kucuk.\n");
}
return 0;
}
int main(){
// kod parçalarını buraya yazacaksın, ana yapı bu.
// Return programının bittiğini ifade ediyor burada.
return 0;
}
C:int main(){ // kod parçalarını buraya yazacaksın, ana yapı bu. // Return programının bittiğini ifade ediyor burada. return 0; }
Türkçe karakterler kullanma, süslü parantezleri olabildiğince düzgün kullan. Kendi kafanı karıştırıyorsun gibi duruyor.
Kodda değil de sizde görüyor gibiyim. Benim yazdığım mesajı okumayı düşünüyor musunuz?Bir problem gördün mü kodda?
Bir problem gördün mü kodda? Çözemedim vallahi. Öğrenmeye başlayalı 3 gün oldu devam edemiyorum. Çözersen çok mutlu olurum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.