C programlamada kelimenin 3. harfini bulan algoritma nasıl yazılır?

hayl0s

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, C dilinde girdiğim ismin 3. harfini bulma kodunu yazmak istiyorum. Örneğin;
bir isim giriniz: Mehmet
girdiğiniz ismin 3. harfi: H'dir
Denedim ama yapamadım. 3. harfi olmasına gerek yok sadece bir örnek. 4. olur 2. olur. Çok kısa bir algoritması vardı fakat kaybettim ve şu an yazamıyorum. Yardımcı olursanız çok güzel olur. Şimdiden teşekkürler.

string isim = mehmet;
char karakter = isim[2];

C#'da böyle bulabilirsin. C syntaxını bilmiyorum ama çok da farklı olacağını sanmıyorum. Girilen kelime 3 kelimeden kısaysa hata patlatır bu arada. Ona göre kontrolünü yapman lazım.

C:
#include <stdio.h>

int main() {
    printf("isim yazın");
    //scanf ile tarayacağın değişkenin adı
    char ali[20];
    scanf("%s", ali);
    //çıkan sonucu bir chara veriyorsun
    char a = ali[2];
    printf("%c", a);
}

int main() {
char k[]="mehmet";
char c=k[2];
printf("%c", c);

return 0;
}

Buradan bakabilirsin.

Hocam Allah razı olsun vallahi çok teşekkürler. Tam sorduğum şekilde yazmışsınız.

Kodlama öğrenmek isteyen birisi için yapay zeka yararlı değil hocam.
Bence yanlış düşünüyorsun kesinlikle yararlı. Kod ile ilgili sorularını da cevaplayabiliyor. Yazdığın kodun doğru olup olmadığını da söyleyebiliyor. Daha iyisini nasıl yazabilirsin bunları da sorarak öğrenebiliyorsun. Tabii copy/paste yaparak bir şey öğrenemezsin ama araçları nasıl kullandığına göre değişir.

Kullanma alışkanlığını en başta kazanırsa (belirttiğiniz gibi copy-paste mantığı haricinde) yazılım öğrenecek kişinin kendisini kat kat hızlı geliştireceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…