c#-Rfid uygulaması

byanigli

Hectopat
Yer
İzmir, Turkey, Turkey
Daha fazla  
Meslek
student of software engineering
Gece gece canım sıkıldım. Ufak bir uygulama yapayım dedim :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ufak falan ancak bilmeyen bir insanı hayrete düşürecek düzeyde bir iş :)
Her insanın hoşuna gider böyle şeyler.

Tebrik ederim, C# ile neler yapılabileceğini göstermiş oldunuz ban tekrardan.

Ben en son veritabanı ile bağlantı kurma olaylarını öğrendim. Siz kod ile yaptırmıştınız ufak bir işlemi, ancak onun daha farklı yöntemleri de varmış.
3-5 kod ve bolca tıklama ile de yapılabiliyormuş. Ancak sitede düzgün çalışması için yine kod ile yazmak zorunda kaldım.
Şuan kullanıcı kayıt etme, giriş işlemi, şifre unutma, güvenlik düzeyleri, veritabanına veri aktarma gibi işlemleri yapabiliyorum. Yorum ekleme olaylarını falan öğrenmiş oldum yani. Form sayfaları falan oluşturuyorum.

Peki sizin kullandığınız o kart okuyucu nereden temin ediliyor ? Şu işi öğrensem çok ciddiyim bizim binaya bile böyle bir sistem kurabilirim ileride.
Benim hayret ettiğim nokta bir donanım ile bağlantı kurulması.

Yani yazdığın kodlar bir donanım ile bağlantı kurup bir şeyleri harekete falan geçiriyor olması çok hoşuma gitti. Geliştirilse çok daha iyi şeyler çıkar ortaya.

O kartı ben yaptım. Biraz daha geniş bir bilgi istiyor. Micro denetleyici , Rfid bilgisi , Seri haberleşme gibi. Micro denetleyiciyi, arduino kullanabilirsin. C dilini bilmen gerekli. Pic kullanacaksan C yada assembly. Seri haberleşme için System.io.ports kütüphanesi ile ilgili bilgiye sahip olmasın. Rfid reader , hazır bir kit olarak almanı tavsiye ederim.

Merhabalar Düzce üniversitesi bilgisayar mühendisli son sınıf öğrencisiyim. Bitirme tezi olarak tamda bu konuyu aldım. Araştırken buraya denk geldim. Aurdino ile denemeye başladım fakat birçok sıkıntıyla karşılaştım ve işin ilginç tarafı sizin bunları c# ile yapmış olmanız ki bu beni çok cezbediyor. Yapacağım tez çalışması bunu biraz daha özgün kılmak. Bu konu hakkında sizden yardım istiyorum. İmkan varsa da size ulaşmak. Sizden direkt sonucu değilde nasıl yaptığınızı öğrenmek ve uygulamak amacım. Maddiyat anlamındada yardımınızı boş bırakmam. En yakın zamanda cevabınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı