C# sağ tıklama ve gecikme kodu

ÇAĞRl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Visual Studio'da kendime makro yapıyorum. Sağ tık ve gecikme ms kodunu yazabilir misiniz?

Harika konu gercekten. Hangi dil oldugu yok, tam olarak ne istendigi yok. Boyle konular nasil onaylaniyor anlayamiyorum.
Başlıktada yazdığı gibi c# .net dili.Çok fazla bilmiyorum kodlamayı kusura bakmayın.İstediğim şey sağ tık ve gecikme ekleme kodu.

C# ile bilgisayarın click eventlerine doğrudan karışamazsınız. "user32.dll"i import edip mouse_event metoduna erişmeniz gerekiyor.

Kod:
[DllImport("user32.dll", CharSet = CharSet.Auto, CallingConvention = CallingConvention.StdCall)]
public static extern void mouse_event(uint dwFlags, uint dx, uint dy, uint cButtons, UIntPtr dwExtraInfo);

Bunu sınıfınıza normal metod tanımlar gibi ekleyin. Bu metodu kullanabilmeniz birkaç EVENT'in kodunu bilmeniz gerekiyor. Onları da sizin için şöyle paylaşayım.
Kod:
const uint MOUSEEVENT_RIGHTDOWN = 0x08;
const uint MOUSEEVENT_RIGHTUP = 0x10;

Artık tek yapmanız gereken metodu çağırmak.
Kod:
mouse_event(MOUSEEVENT_RIGHTDOWN | MOUSEEVENT_RIGHTUP, "X koordinatı", "Y koordinatı" , 0, 0);
Bu şekilde çağırarak (X,Y) noktasında bir sağ tık oluşturursunuz.

Kod:
Thread.Sleep(ms);
ile de programı bekletirsiniz. Bunları programınızın işleyişine göre bir döngüye alıp kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…