C# Sahne Nasıl Yapılır?

notcfn

Picopat
Merhaba arkadaşlar. Benim sorum şu: Örnek veriyorum, C#'ta setup yapıyoruz (SetupProject kullanmadan). Önce nereye kurulacağını soracak, sonra yükleme başlayacak. Bu iki ekranı aynı formda nasıl gösterebiliriz?
Panel kullanıyorum. Paneller iç içe giriyor. Her şey birbirine karışıyor. Başka çözüm bulamadım. Ne yapabiliriz?
Ayrı form kullanınca da güzel olmuyor.

Ben bir ara ufak ekranlı bir çalışmada üst üste yerleştirmiştim. Önce yan yana iken ayarladım, butona tıklama olayına bir grubu görünmez yap diğeri görünüyor yap diye hazırlamıştım. Ama sizin durumunuzda ayrı ekran bana daha makul geldi. Her ikisini de aynı boyutta hazırla. Nesne özelliklerinden ayarlayabilirsin. Hatta içinde aynı kalmasını istediğin nesneleri de gerek konum gerek büyüklerini aynı yaparsan göz anlamayacaktır. Daha sonra her iki pencereyi de ekranın ortasında başlatacak şekilde ayarlayıp sırayla görünmesi için hazırlarsan bakan kişi zor yakalayacaktır bunu. Başka önerim yok benim.

Bunun için bir UserControl oluşturabilirsiniz. İçine ProgressBar ve label koyarsınız. Form (setup) açıldığında yüklenecek yeri seçen ekran görünür. İleri butonuna basınca da o bölümün üstüne UserControl gelir ve yükleme yüzdesini gösterir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı