Çözüldü C# Şekilli parantezlerde benden bir tane daha şekilli parantez istiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

l1ve10

Hectopat
Daha fazla  
C#:
string nickname;
string yemek;
Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Blue;
Console.Title = "Kod";
Console.WriteLine("Merhaba adın nedir?");
nickname = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Merhaba, " + nickname + "Burada ne yemek istersin ?");
yemek = Console.ReadLine();
if (yemek == "Döner")
{
Console.WriteLine("Oooo kral adamsın hemen getiriyorum kardeşim.");
}

else
{
Console.WriteLine("O yoktu elimizde en iyisi ben sana döner ayran getireyim.");
}

else if (yemek == "Sen")
{
Console.WriteLine("Of be kanka beni yiyemezsin.Yamyam mısın sen? Neyse sana döner ayran getireyim.");
}

Console.ReadKey();

Eki Görüntüle 703317

1602787278595.png

Burada benden bir tane daha "}" istiyor sanırım. Fakat ben buraya şekilli parantezi koyduğum zaman 23 civarı hata çıktığını gördüm. Kodlamada yeni olduğum için yaptığım İngilizce araştırmalardan pek bir şey anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
if, else, else if şeklinde gitmişsin. Else if ifadesi if ile else'in arasında olmalı.

If şart belirtir. Else if, ilk belirttiğin şart olmayınca tekrar şart koşmak içindir. Else ise hiçbir şart gerçekleşmediğinde olur.
C++ olsa yardımcı olurdum. Genelde Arduino kodlayan arkadaşlar Loop kısmının içine if yazdıklarında Void Loop'un şekilli parantezini unutuyorlar.

Hocam tamamını atar mısınız? Tahminimce else komutlarını içine alan bir {} koymadınız.

C++ olsa yardımcı olurdum. Genelde Arduino kodlayan arkadaşlar Loop kısmının içine if yazdıklarında Void Loop'un şekilli parantezini unutuyorlar.

@Abu! Yakın tahminlerde bulunmuşuz. C sharp çalışmadım hiç ama hepsi C sonuçta :D

if, else, else if şeklinde gitmişsin. Else if ifadesi if ile else'in arasında olmalı.

If şart belirtir. Else if, ilk belirttiğin şart olmayınca tekrar şart koşmak içindir. Else ise hiçbir şart gerçekleşmediğinde olur.

Çözüm
Ben mi körüm yoksa hata yok mu? O çizgilere bakarsan hangi süslü paranteze atandığını görebilirsin.

Aynen ben de şimdi farkettim!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı