l1ve10 Hectopat Katılım 9 Ekim 2020 Mesajlar 27 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2020 #1 C#:Panoya kopyala string nickname; string yemek; Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Blue; Console.Title = "Kod"; Console.WriteLine("Merhaba adın nedir?"); nickname = Console.ReadLine(); Console.WriteLine("Merhaba, " + nickname + "Burada ne yemek istersin ?"); yemek = Console.ReadLine(); if (yemek == "Döner") { Console.WriteLine("Oooo kral adamsın hemen getiriyorum kardeşim."); } else { Console.WriteLine("O yoktu elimizde en iyisi ben sana döner ayran getireyim."); } else if (yemek == "Sen") { Console.WriteLine("Of be kanka beni yiyemezsin.Yamyam mısın sen? Neyse sana döner ayran getireyim."); } Console.ReadKey(); Eki Görüntüle 703317 Burada benden bir tane daha "}" istiyor sanırım. Fakat ben buraya şekilli parantezi koyduğum zaman 23 civarı hata çıktığını gördüm. Kodlamada yeni olduğum için yaptığım İngilizce araştırmalardan pek bir şey anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
C#:Panoya kopyala string nickname; string yemek; Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Blue; Console.Title = "Kod"; Console.WriteLine("Merhaba adın nedir?"); nickname = Console.ReadLine(); Console.WriteLine("Merhaba, " + nickname + "Burada ne yemek istersin ?"); yemek = Console.ReadLine(); if (yemek == "Döner") { Console.WriteLine("Oooo kral adamsın hemen getiriyorum kardeşim."); } else { Console.WriteLine("O yoktu elimizde en iyisi ben sana döner ayran getireyim."); } else if (yemek == "Sen") { Console.WriteLine("Of be kanka beni yiyemezsin.Yamyam mısın sen? Neyse sana döner ayran getireyim."); } Console.ReadKey(); Eki Görüntüle 703317 Burada benden bir tane daha "}" istiyor sanırım. Fakat ben buraya şekilli parantezi koyduğum zaman 23 civarı hata çıktığını gördüm. Kodlamada yeni olduğum için yaptığım İngilizce araştırmalardan pek bir şey anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Çözüm Vavien. 15 Ekim 2020 if, else, else if şeklinde gitmişsin. Else if ifadesi if ile else'in arasında olmalı. If şart belirtir. Else if, ilk belirttiğin şart olmayınca tekrar şart koşmak içindir. Else ise hiçbir şart gerçekleşmediğinde olur.
if, else, else if şeklinde gitmişsin. Else if ifadesi if ile else'in arasında olmalı. If şart belirtir. Else if, ilk belirttiğin şart olmayınca tekrar şart koşmak içindir. Else ise hiçbir şart gerçekleşmediğinde olur.
F Fegador Hectopat Katılım 2 Temmuz 2018 Mesajlar 413 Çözümler 2 15 Ekim 2020 #2 tamamını atarmısın Artı 0 Eksi
KS KS l1ve10 Hectopat Katılım 9 Ekim 2020 Mesajlar 27 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2020 #3 Kodun fotoğrafını mı? Artı 0 Eksi
Abu! Hectopat Katılım 12 Ağustos 2017 Mesajlar 3.691 Makaleler 7 Çözümler 18 Yer İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 15 Ekim 2020 #4 Hocam tamamını atar mısınız? Tahminimce else komutlarını içine alan bir {} koymadınız. Artı 0 Eksi
realmoonlight Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 28 Mayıs 2019 Mesajlar 5.337 Makaleler 6 Çözümler 35 Yer Montreal, QC, Canada 15 Ekim 2020 #5 C++ olsa yardımcı olurdum. Genelde Arduino kodlayan arkadaşlar Loop kısmının içine if yazdıklarında Void Loop'un şekilli parantezini unutuyorlar. Abu! dedi: Hocam tamamını atar mısınız? Tahminimce else komutlarını içine alan bir {} koymadınız. Genişletmek için tıkla... realmoonlight dedi: C++ olsa yardımcı olurdum. Genelde Arduino kodlayan arkadaşlar Loop kısmının içine if yazdıklarında Void Loop'un şekilli parantezini unutuyorlar. Genişletmek için tıkla... @Abu! Yakın tahminlerde bulunmuşuz. C sharp çalışmadım hiç ama hepsi C sonuçta Artı 0 Eksi
C++ olsa yardımcı olurdum. Genelde Arduino kodlayan arkadaşlar Loop kısmının içine if yazdıklarında Void Loop'un şekilli parantezini unutuyorlar. Abu! dedi: Hocam tamamını atar mısınız? Tahminimce else komutlarını içine alan bir {} koymadınız. Genişletmek için tıkla... realmoonlight dedi: C++ olsa yardımcı olurdum. Genelde Arduino kodlayan arkadaşlar Loop kısmının içine if yazdıklarında Void Loop'un şekilli parantezini unutuyorlar. Genişletmek için tıkla... @Abu! Yakın tahminlerde bulunmuşuz. C sharp çalışmadım hiç ama hepsi C sonuçta
mustaine Megapat Zamanın Tanığı Katılım 11 Nisan 2020 Mesajlar 7.503 Çözümler 57 Yer Anaheim, Los Angeles, CA Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2020 #6 Bu tip durumlarda StackOverflow'a kodunu atarsan 10 saniyeye bir sürü insan yardım edecektir. İngilizce tabii. Artı 0 Eksi
Bu tip durumlarda StackOverflow'a kodunu atarsan 10 saniyeye bir sürü insan yardım edecektir. İngilizce tabii.
KS KS l1ve10 Hectopat Katılım 9 Ekim 2020 Mesajlar 27 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2020 #7 Tamamı bu şekilde. Artı 0 Eksi
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.462 Makaleler 6 Çözümler 514 Yer İstanbul 15 Ekim 2020 #8 if, else, else if şeklinde gitmişsin. Else if ifadesi if ile else'in arasında olmalı. If şart belirtir. Else if, ilk belirttiğin şart olmayınca tekrar şart koşmak içindir. Else ise hiçbir şart gerçekleşmediğinde olur. Artı 1 Eksi Çözüm
if, else, else if şeklinde gitmişsin. Else if ifadesi if ile else'in arasında olmalı. If şart belirtir. Else if, ilk belirttiğin şart olmayınca tekrar şart koşmak içindir. Else ise hiçbir şart gerçekleşmediğinde olur.
KS KS l1ve10 Hectopat Katılım 9 Ekim 2020 Mesajlar 27 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2020 #9 mustaine dedi: Bu tip durumlarda StackOverflow'a kodunu atarsan 10 saniyeye bir sürü insan yardım edecektir. İngilizce tabii. Genişletmek için tıkla... Hocam çok sağolun bu işlerde biraz yeniyim de. Artı 0 Eksi
mustaine dedi: Bu tip durumlarda StackOverflow'a kodunu atarsan 10 saniyeye bir sürü insan yardım edecektir. İngilizce tabii. Genişletmek için tıkla... Hocam çok sağolun bu işlerde biraz yeniyim de.
mustaine Megapat Zamanın Tanığı Katılım 11 Nisan 2020 Mesajlar 7.503 Çözümler 57 Yer Anaheim, Los Angeles, CA Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Ekim 2020 #10 Ben mi körüm yoksa hata yok mu? O çizgilere bakarsan hangi süslü paranteze atandığını görebilirsin. Vavien. dedi: if, else, else if şeklinde gitmişsin. Else if ifadesi if ile else'in arasında olmalı. If şart belirtir. Else if, ilk belirttiğin şart olmayınca tekrar şart koşmak içindir. Else ise hiçbir şart gerçekleşmediğinde olur. Genişletmek için tıkla... Aynen ben de şimdi farkettim! Artı 0 Eksi
Ben mi körüm yoksa hata yok mu? O çizgilere bakarsan hangi süslü paranteze atandığını görebilirsin. Vavien. dedi: if, else, else if şeklinde gitmişsin. Else if ifadesi if ile else'in arasında olmalı. If şart belirtir. Else if, ilk belirttiğin şart olmayınca tekrar şart koşmak içindir. Else ise hiçbir şart gerçekleşmediğinde olur. Genişletmek için tıkla... Aynen ben de şimdi farkettim!