E Emre KESLER Megapat Katılım 16 Mayıs 2014 Mesajlar 138 Yer Istanbul, Turkey Daha fazla Cinsiyet Erkek 1 Haziran 2014 #1 Merhabalar Silverlight da C# ile çalışıyorum. Ama şöyle bir sorunum var Datagrid de seçilen satırdaki bir hücrenin içinden veri çekmek istiyorum. Resim ile daha açıklayıcı olacaktır. Bir türlü başaramadım yardım ederseniz sevinirim.
Merhabalar Silverlight da C# ile çalışıyorum. Ama şöyle bir sorunum var Datagrid de seçilen satırdaki bir hücrenin içinden veri çekmek istiyorum. Resim ile daha açıklayıcı olacaktır. Bir türlü başaramadım yardım ederseniz sevinirim.
M mehmetalca35 Hectopat Katılım 8 Eylül 2013 Mesajlar 278 Yer Buca, İzmir, Turkey Daha fazla Meslek Öğrenci 3 Haziran 2014 #2 Kod:Panoya kopyala private void dataGridView1_CellMouseClick(object sender, DataGridViewCellMouseEventArgs e) { string deger = dataGridView1.SelectedCells[0].Value.ToString(); MessageBox.Show(deger); } Datagrid'in mouse click eventine koy bu kodu messagebox yerine değişkene ata.
Kod:Panoya kopyala private void dataGridView1_CellMouseClick(object sender, DataGridViewCellMouseEventArgs e) { string deger = dataGridView1.SelectedCells[0].Value.ToString(); MessageBox.Show(deger); } Datagrid'in mouse click eventine koy bu kodu messagebox yerine değişkene ata.
E Emre KESLER Megapat Katılım 16 Mayıs 2014 Mesajlar 138 Yer Istanbul, Turkey Daha fazla Cinsiyet Erkek 3 Haziran 2014 #3 Senin dediğin Form için geçerli. SL de dataGridView diye bir obje bulunmuyor. DataGrid nesnesi var onda da öyle bir event yok. DataGrid Class (System.Web.UI.WebControls) GridView Class (System.Web.UI.WebControls) Son düzenleme: 3 Haziran 2014
Senin dediğin Form için geçerli. SL de dataGridView diye bir obje bulunmuyor. DataGrid nesnesi var onda da öyle bir event yok. DataGrid Class (System.Web.UI.WebControls) GridView Class (System.Web.UI.WebControls)
M mehmetalca35 Hectopat Katılım 8 Eylül 2013 Mesajlar 278 Yer Buca, İzmir, Turkey Daha fazla Meslek Öğrenci 3 Haziran 2014 #4 DataGrid.SelectedItem Property (System.Web.UI.WebControls) Kod:Panoya kopyala void IndexChange_Command(Object sender, EventArgs e) { // Display the details of the selected item. DetailsLabel.Text = "Item Number: " + ItemsGrid.SelectedItem.Cells[1].Text + "<br />" + "Description: " + ItemsGrid.SelectedItem.Cells[2].Text + "<br />" + "Price: $" + ItemsGrid.SelectedItem.Cells[3].Text + "<br />"; } Pek bilgim yok ama attığın linkten bakarak bunu bulabildim. Son düzenleyen: Moderatör: 7 Haziran 2014
DataGrid.SelectedItem Property (System.Web.UI.WebControls) Kod:Panoya kopyala void IndexChange_Command(Object sender, EventArgs e) { // Display the details of the selected item. DetailsLabel.Text = "Item Number: " + ItemsGrid.SelectedItem.Cells[1].Text + "<br />" + "Description: " + ItemsGrid.SelectedItem.Cells[2].Text + "<br />" + "Price: $" + ItemsGrid.SelectedItem.Cells[3].Text + "<br />"; } Pek bilgim yok ama attığın linkten bakarak bunu bulabildim.
E Emre KESLER Megapat Katılım 16 Mayıs 2014 Mesajlar 138 Yer Istanbul, Turkey Daha fazla Cinsiyet Erkek 3 Haziran 2014 #5 Teşekkürler deneyip yazacağım.
A arif2018 Decapat Katılım 2 Ekim 2018 Mesajlar 2 2 Ekim 2018 #6 çok geçmiş bir konu fakat , bu mesaja yolu düşen birisine lazım olur diye bende bir şey yazayım tetikleme işlemini yaptığını varsayarak , seçtiğin satırın birinci sütununu almak için; Kod:Panoya kopyala dataGridView1.CurrentRow.Cells[0].Value; ikinci sütunu almak için ; Kod:Panoya kopyala dataGridView1.CurrentRow.Cells[1].Value;
çok geçmiş bir konu fakat , bu mesaja yolu düşen birisine lazım olur diye bende bir şey yazayım tetikleme işlemini yaptığını varsayarak , seçtiğin satırın birinci sütununu almak için; Kod:Panoya kopyala dataGridView1.CurrentRow.Cells[0].Value; ikinci sütunu almak için ; Kod:Panoya kopyala dataGridView1.CurrentRow.Cells[1].Value;