Bir projeye bu şekilde başlanılmaz. Öncelikle senin müşterin öğretmenin olduğu için müsait bir zaman isteyip programlamadan beklentisinin ne olduğunu hakkında bilgileri topla, Mesela toplam satışta %18 kdv eklesin market kartı varsa %5 indirim yapsın. Requirmentlarını toplatıktan sonra, Analiz edip bir modelleme ortaya koymalısın. Modelleme için Ms visio kullanabilirsin. Sistem kaç modülden oluşacak, Aktörler kimler, aktörler hangi modüllere ulaşacak. Bunlar belirtilmeli. Bunların ihtiyaçını karşılayan database tasarımları yapılmalı ben uml tasarımı yapıyorum genellikle uml bir araştır derim.Arayüzünü geliştirirken balsmiq mockup kullana bilinir ve human computer interaction hakkında bir ufak bir araştırma yap. Arkasından yazılım mimarisi gelir ama oku-yaz programı olduğu için mimari kullanmasan da olur ama illa araştır öğrenirim diyorsan MainViewController(MVC) tasarımlarına bak. Kodla, unit tesletlerini gerçekleştir. Hocan her adımdan bir dokümantasyon istiyorsa Waterfall modelini bir araştır derim. Bir sorunla karşılaşırsan beni taglarsın.