C sürücüsüne nasıl format atılır?

Cazzarie

Kilopat
Sadece C sürücüsünü formatlamak istiyorum böyle bir şey mümkün mü acaba ? Yani Win10'da kalayım her şey aynı olsun sadece C sürücüsü formatlansın işte bilgisayara baştan format atılmış gibi tek farkı D sürücüsü aynı kalsın istiyorum. Böyle bir şey oluyor ise ne yapmam gerekli ? Windows old diye bir klasör var C sürücüsünde onu silsem engel olur mu? Formatlamama ya da bilgisayara zararı dokunur mu ?

C sürücüsünü formatlayıp boş'a mı çıkarmak istiyorsunuz anlamadım ki, çok karışık yazmışsınız. Eğer sadece C sürücüsünü formatlayıp içi boşalsın diyorsanız eve mümkün. "Bilgisayarım > Sürücü İsmine Sağ Tıkla > Biçimlendir > Başlat"

Bilgisayar'ı açarken "F8" tuş'una basıp "komut sistemi ile aç" a bas ve karşına "komut yöneticisi" gelecek oraya format atmak istediğin bölüm'e örn; "format C:" yazarak format atabilirsin.

C sürücüsünü formatlayıp boş'a mı çıkarmak istiyorsunuz anlamadım ki, çok karışık yazmışsınız. Eğer sadece C sürücüsünü formatlayıp içi boşalsın diyorsanız eve mümkün. "Bilgisayarım > Sürücü İsmine Sağ Tıkla > Biçimlendir > Başlat"
C sürücüsündeki işletim sistemi açıkken C sürücüsünü biçimlendiremezsiniz.

Sadece C sürücüsünü formatlamak istiyorum böyle bir şey mümkün mü acaba ? Yani Win10'da kalayım her şey aynı olsun sadece C sürücüsü formatlansın işte bilgisayara baştan format atılmış gibi tek farkı D sürücüsü aynı kalsın istiyorum. Böyle bir şey oluyor ise ne yapmam gerekli ? Windows old diye bir klasör var C sürücüsünde onu silsem engel olur mu? Formatlamama ya da bilgisayara zararı dokunur mu ?
USB'den Windows 10 kurulumunu başlatın ve kurulumun nereye yükleneceği bölümüne geldiğinizde C sürücüsünü seçip alttaki format ve ya biçimlendir tuşuna basın. Bu videoyu izlerseniz size yardımcı olur. USB'ye Windows 10 kurulumu yazdırmayı bilmiyorsanız geri dönüş yaparsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca fazla kafa yormadan Windows içinden de C sürücüsünü format gibi olmasa da temizletecek şekilde temiz kurulum başlatabilirsiniz. 2 seçeneğiniz var birincisi başlat > ayarlar > güncelleştirme > kurtarma bölümünden bilgisayarı sıfırlamak. Bu yöntemi uygularken sorun yaşayanlar olabiliyor, o nedenle tavsiye etmem. Diğer yöntem ise Windows içinden Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile kurulum başlatmak. Kurulum yaparken otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneğine tıklayıp çıkan 3 seçenekten 3. olanı seçmek. 3. seçenek sizin istediğiniz gibi C sürücüsünü boşaltıp temiz kurulum yapar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı