C#'ta kod değişikliği

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
C# form uygulaması yaptım. Butona tıkladığım zaman hem rakamlardan hem de harflerden karışık üretiyordu. Fakat ben bu koda nasıl bir değişiklik yaparsam 4'er olarak aralarında tire (-) olacak şekilde üçlü sonuç elde ederim?

Kod:
Void button1Click(object sender, eventargs e)
{
String karakterler = "0123456789ABCDEfghıjklmnoprstuvyz";
Random RND = New Random();
String pano = "";
For (int i=0; i<20; i++)
{
Pano+= karakterler[rnd.Next(karakterler.Length)];
}

Textbox1.text = pano;
}

İstediğim sonuç: 6LX2-TFP2-19ZW gibi.

3 tane ayri string olusturun. Ucune de 4'lu random atilsin. Sonrasında textbox'a bunu yansitirken stringlerin arasina - ekleyip stringleri yazin. JavaScript'te ben bu sekilde yazardim buna benzer bir sekili illaki vardir.

JavaScript:
const string1 = "abc1"
const string2 = "csd2"
const string3 = "kas4"
console.log(string1 + "-" + string2 + "-" + string3 )

Son düzenleme:
For (int i=0; i<6; i++)
{
Pano+= karakterler[rnd.Next(karakterler.Length)];
string tutucu=pano + "-" + pano;
if(i==5)
{
i==0;
}
if(pano==rnd.Length)
{
i==5
}
}

Textbox1.text =tutucu;
}

Olarak dener misin?

Son düzenleme:
C# bilgim çok fazla yok henüz çalışmaya başladım ama c ve matlab biliyorum o yüzden biraz algoritma bilgisine sahibim kod olarak yardımcı olamasamda algoritmasında yardımcı olabilirim.

Yapmanız gereken döngü içerisinde döngü oluşturmak yani 20 karakterlik bi random key oluşturacaksanız arada olacak "-" leride hesaba katarak i değerinizi o kadar daha artırıp (Örn; 20 karakteri 4 er li grupta yapacaksanız 5 grup olacak araları 4 "-" girecek ve yapmanız gereken yeni i değeri 24 olacak) içerisine bir döngü daha koyarak rakam 4 ve 4 ün katı olduğunda içine girdirip "-" koydurmanız gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı