C# ve Blueprint'in farkı var mı?

seffabullut

Hectopat
Daha fazla  
Oyun yapmaya girişirken direkt kodlama mı öğrenmeliyim, yoksa Blueprint de çok yeterli oluyor mu? Aynı şeyleri ikisinde de yapabiliyor muyum?

Eğer yeni başladıysanız, mantığını kavramanız açısından Blueprint yeterli olacaktır. Blueprint kodlama bilgisi gerektirmez ve sürükle-bırak mantığını kullanır. Ayrıca Blueprint, C# programlama dilini kullanmaz. C# programlama dilini kullanan Unity oyun motorudur. Blueprint ise C++ ile geliştirilen Unreal Engine oyun motoruna aittir.

Hocam yanlış bilgi vermişim C++ yazacaktım kusura bakmayın.
Onun dışında merak ettiğim bir konu da var. Ben gidip C# dersi aldığımda mesela Unity'de de bunu kullanabiliyor muyum? Yoksa Oyun yapımına özel programlama dersi mi olması gerekiyor?

Bu sorduğunuz soru değişiklik gösterebilir, bu yüzden benim cevabım buna biraz farklı olacaktır. Unity için temel C# eğitimi almanız yeterli olabilir ki bu da biraz Unity belgelerini ve kaynaklarını kurcalamanızı gerektirebilir. Öte yandan, C# ile Unity özel oyun programlama eğitimi alırsanız, eğitmen doğrudan oyun geliştirmeye yönelik konuları ele alacağından dolayı size hız katabilir. Benim tavsiyem, önce eğer varsa 0'dan C# öğreterek oyun geliştirme üzerine giden bir eğitim bulmanızdır. Eğer yoksa, önce C# temellerini öğrenin ve iyice kavrayın. Ardından, C# ile Unity'de oyun geliştirme üzerine başlangıç seviyesi bir kurs alabilirsiniz.

Oyun yapmaya girişirken direkt kodlama mı öğrenmeliyim, yoksa Blueprint de çok yeterli oluyor mu? Aynı şeyleri ikisinde de yapabiliyor muyum?
Aynı anda ikisini kullanıp kendilerine has avantajlarını birlikte kullanmak en doğrusu.

C++'ın Blueprint'e göre en büyük avantajı hızıdır. Öte yandan C++'da materyallerin Texture'larını ayarlamakla, Blueprint'de ayarlamak aynı pratiklik seviyesine sahip değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…