C# ve C++ farkları neler?

Buzdolabi

Hectopat
Arkadaşlar bu 2 dilin farkını dün biliyordum ama unutmuşum. Bende daha fazla yorum gelir diye konusunu açayım dedim. Ben şu anlık Unity'den oyun yapmaya çalıştığımdan C# kullanıyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu 2 dilin farkını dün biliyordum ama unutmuşum. Bende daha fazla yorum gelir diye konusunu açayım dedim. Ben şu anlık Unity'den oyun yapmaya çalıştığımdan C# kullanıyorum. Ama hangi durumlarda C# hangi durumlarda C++ kullanmalıyım? Bildiğim kadarıyla C++ daha kapsamlı ve daha zormuş.
C++ zor.

C# ile C++ birbirinden bağımsız diller olduğunu biliyorsunuz öyle değil mi?

C++

C#

C++ düşük seviyeli bir programlama dilidir.C# ise üst düzey bir dildir.
C++ makine koduna derlerken, C# CLR'ye (Ortak Dil Çalışma Zamanı) derler.C#, JIT tarafından ASP.NET yorumlanan CLR'ye (Ortak Dil Çalışma Zamanı) 'derler'.
C++, C'yi nesne yönelimli yeteneklerle genişleten nesne yönelimli bir programlama dilidir.C# bileşen yönelimli bir dildir.
C++'ta bellek yönetimi programcı tarafından manuel olarak yapılır. Bir programcı bir nesne oluşturursa, nesnenin görevi tamamlandıktan sonra onu yok etmekten sorumludur.C#'taki çöp toplayıcı, bellek yönetimini otomatik olarak işler. Bir programcı bir nesne oluşturursa, nesnenin görevi tamamlandıktan sonra çöp toplayıcı nesneyi otomatik olarak çöpe atar.
C++ ile yazılmış kod herhangi bir platformda çalışabilir. Bir uygulamanın doğrudan donanımla arabirim oluşturması gerektiğinde, C++ kullanılır.C# kodu yalnızca Windows ile uyumludur. Microsoft bunu evrensel hale getirmeye çalışsa da, büyük işletim sistemleri şu anda C#'ı desteklememektedir. (Burada Windows dışında başka bir yerde çalışamaz demek istemiyor. Windows ile uyumlu olduğunu söylüyor).
Birden çok devralma, sınıflar aracılığıyla C++'ta desteklenir. Bu, bir sınıfın aynı anda birden fazla sınıfa genişleyebileceği anlamına gelir.Sınıflar aracılığıyla birden çok devralma C#'ta desteklenmez.
C++'daki derleyici bağlı denetim yapmaz. Bir programcı yanlışlıkla geçersiz bir dizi dizinine erişirse, sonuç yanlış olur, ancak derleme hatası görüntülenmez.C#'taki derleyici, dizileri bağlı iade eder. Bir programcı yanlışlıkla hatalı bir dizi dizinine erişirse, bir derleme hatası oluşur.
C++ içindeki işaretçiler programın herhangi bir bölümünde kullanılabilir.Yalnızca güvenli olmayan modda işaretçiler C#'ta kullanılabilir.
Derlemeden sonra, C++ kodu doğrudan makine koduna çevrilir.Derlemeden sonra, C# kodu ara dil koduna dönüştürülür.
C++ geliştirmesi belirli bir mimariye bağlı kalmalı ve taşınabilir olmalıdır.C# geliştirme basit, hızlı ve genel amaçlı olmalıdır.

Kaynak (İngilizce): C# Vs. C++: Difference Between C++ and C# (Sharp) | Simplilearn

Son düzenleme:
C++ embedding için çok daha iyidir. Eğer Unity'den oyun yazmak istiyorsanız bildiğim kadarıyla C# kullanmalısınız. Eğer Web Development gibi bir hedefiniz olursa .NET yazacağınız için C# kullanacaksınız, hangisini kullanacağınız izlemek istediğiniz yol ile alakalı.

C++:

• Çok hızlı ve yüksek performanslıdır.
  • Farklı platformlarda çalışabilir.
  • Zordur ve hatalı kod yazma ihtimali yüksektir.
C#:

• Kolaydır ve anlaşılır kodlar yazılmasına olanak tanır.
  • Microsoft tarafından desteklenir ve çok sayıda uygulama türü için kullanılabilir.
  • Oyun geliştirme için Unity oyun motoru tarafından desteklenir.
  • Performansı C++'a göre biraz daha düşüktür ve esneklik daha azdır.
Hangi dilin kullanılması gerektiği, ne tür bir projenin yapılacağına ve gereksinimlerine bağlıdır. Eğer yüksek performans gerektiren bir sistem veya oyun geliştirmek istiyorsanız, C++ tercih edilebilir. Eğer daha kolay bir söz dizimi ve anlaşılır kod yazma gereksinimi varsa, C# tercih edilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı