C# ve C++ farkları neler?

Buzdolabi

Hectopat
Arkadaşlar bu 2 dilin farkını dün biliyordum ama unutmuşum. Bende daha fazla yorum gelir diye konusunu açayım dedim. Ben şu anlık Unity'den oyun yapmaya çalıştığımdan C# kullanıyorum.

Son düzenleme:
C++ zor.

C# ile C++ birbirinden bağımsız diller olduğunu biliyorsunuz öyle değil mi?

C++

C#

C++ düşük seviyeli bir programlama dilidir.C# ise üst düzey bir dildir.
C++ makine koduna derlerken, C# CLR'ye (Ortak Dil Çalışma Zamanı) derler.C#, JIT tarafından ASP.NET yorumlanan CLR'ye (Ortak Dil Çalışma Zamanı) 'derler'.
C++, C'yi nesne yönelimli yeteneklerle genişleten nesne yönelimli bir programlama dilidir.C# bileşen yönelimli bir dildir.
C++'ta bellek yönetimi programcı tarafından manuel olarak yapılır. Bir programcı bir nesne oluşturursa, nesnenin görevi tamamlandıktan sonra onu yok etmekten sorumludur.C#'taki çöp toplayıcı, bellek yönetimini otomatik olarak işler. Bir programcı bir nesne oluşturursa, nesnenin görevi tamamlandıktan sonra çöp toplayıcı nesneyi otomatik olarak çöpe atar.
C++ ile yazılmış kod herhangi bir platformda çalışabilir. Bir uygulamanın doğrudan donanımla arabirim oluşturması gerektiğinde, C++ kullanılır.C# kodu yalnızca Windows ile uyumludur. Microsoft bunu evrensel hale getirmeye çalışsa da, büyük işletim sistemleri şu anda C#'ı desteklememektedir. (Burada Windows dışında başka bir yerde çalışamaz demek istemiyor. Windows ile uyumlu olduğunu söylüyor).
Birden çok devralma, sınıflar aracılığıyla C++'ta desteklenir. Bu, bir sınıfın aynı anda birden fazla sınıfa genişleyebileceği anlamına gelir.Sınıflar aracılığıyla birden çok devralma C#'ta desteklenmez.
C++'daki derleyici bağlı denetim yapmaz. Bir programcı yanlışlıkla geçersiz bir dizi dizinine erişirse, sonuç yanlış olur, ancak derleme hatası görüntülenmez.C#'taki derleyici, dizileri bağlı iade eder. Bir programcı yanlışlıkla hatalı bir dizi dizinine erişirse, bir derleme hatası oluşur.
C++ içindeki işaretçiler programın herhangi bir bölümünde kullanılabilir.Yalnızca güvenli olmayan modda işaretçiler C#'ta kullanılabilir.
Derlemeden sonra, C++ kodu doğrudan makine koduna çevrilir.Derlemeden sonra, C# kodu ara dil koduna dönüştürülür.
C++ geliştirmesi belirli bir mimariye bağlı kalmalı ve taşınabilir olmalıdır.C# geliştirme basit, hızlı ve genel amaçlı olmalıdır.

Kaynak (İngilizce): C# Vs. C++: Difference Between C++ and C# (Sharp) | Simplilearn

Son düzenleme:
Arkadaşlar yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın. Başlığa göre cevaplarsanız iyi olur.

C++ embedding için çok daha iyidir. Eğer Unity'den oyun yazmak istiyorsanız bildiğim kadarıyla C# kullanmalısınız. Eğer Web Development gibi bir hedefiniz olursa .NET yazacağınız için C# kullanacaksınız, hangisini kullanacağınız izlemek istediğiniz yol ile alakalı.

C++:

• Çok hızlı ve yüksek performanslıdır.
  • Farklı platformlarda çalışabilir.
  • Zordur ve hatalı kod yazma ihtimali yüksektir.
C#:

• Kolaydır ve anlaşılır kodlar yazılmasına olanak tanır.
  • Microsoft tarafından desteklenir ve çok sayıda uygulama türü için kullanılabilir.
  • Oyun geliştirme için Unity oyun motoru tarafından desteklenir.
  • Performansı C++'a göre biraz daha düşüktür ve esneklik daha azdır.
Hangi dilin kullanılması gerektiği, ne tür bir projenin yapılacağına ve gereksinimlerine bağlıdır. Eğer yüksek performans gerektiren bir sistem veya oyun geliştirmek istiyorsanız, C++ tercih edilebilir. Eğer daha kolay bir söz dizimi ve anlaşılır kod yazma gereksinimi varsa, C# tercih edilebilir.

Arkadaşlar neye güldünüz? Bu işlerde daha yeniyim çoğu şeyide bilmiyorum. Söyleyin de bari yanlışımı bileyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…