C ve D diski arasındaki fark nedir?

kwelnes

Femtopat
Daha fazla  
İlk defa bir oyun laptopum oldu ve önceden üzerine düşmediğim konuların üzerine düşmeye başladım. Windows'u kurarken diski ikiye ayırdık, C ve D olarak. Windows'u da C'ye kurduk. C içinde programfiles falan var. C'ye 97 GB alan verirken D'ye 856 GB verdik. (sonrasında laptopu açtığımda D'yi görmediğini fark ettim ve bilgisayar yönetiminden kendim basit birim oluşturdum). Şimdi oyun kuruyorum programlar kuruyorum ve hepsini C'ye kuruyor. C'de zaten 97 GB yer vardı ne yapmam gerekiyor? Bu tarz bilgilere uzak olduğumdan dolayı yardımınızı bekliyorum. Herkese iyi akşamlar dilerim.

Diski C ve D diye ayırmaktaki amaç yedekleme yapabilmek.

C ye çok az alan vermişsiniz depolama yöneticisinden dengeleyebilirsin 300-700 gibi. Ya da oyun uygulama vs. kurarken D ye de kurabilirsin.

97 GB 100 GB yap tam olsun ayriyaten dosya yüklerken her ne kadar D içini seçmiş olsanda kurulum dizinini değiştirmen gerekiyor onun için linkteki adımları takip et.

Diski C ve D diye ayırmaktaki amaç yedekleme yapabilmek.

C ye çok az alan vermişsiniz depolama yöneticisinden dengeleyebilirsin 300-700 gibi. Ya da oyun uygulama vs. kurarken D ye de kurabilirsin.
Sistem dosyaları için 100 GB yeterli.

Peki D'deki 800GB'yi falan C'ye geçirebilme şansım var mı yani C'ye kursa hepsini?
Muhtemelen iki farklı disk değildir. Tek bir disk 2'ye ayrılmıştır. Bu koşulda diskler birleştirilebilir fakat birleştirme konusuna çok hakim değilim. Bununla alakalı bir konu açarsan yardımcı olurlar

Oyun vesaire herşeyi D diskine kur uygulama yüklerken verdiğim linkteki ayarı yaptıysan otomatik olarak seçer zaten seçmezse D diski içerisindeki program files dosyasını seç içerisine kendi klasörünü kurmama ihtimaline karşılık kuracağın dosya isminde klasör aç program files içine onun içine yüklesin.

Öyle diyorsan.

Peki D'deki 800GB'yi falan C'ye geçirebilme şansım var mı yani C'ye kursa hepsini?

Disk yöneticisinden D diskini küçült deyip, ondan sonra C diskini genişlet deyip boyutunu dengeleyebilirsin 100GB'ın 60-70GB'ını zaten zamanla Windows dolduracak C diskini 150GB civarında tutabilirsin.

Muhtemelen iki farklı disk değildir. Tek bir disk 2'ye ayrılmıştır. Bu koşulda diskler birleştirilebilir fakat birleştirme konusuna çok hakim değilim. Bununla alakalı bir konu açarsan yardımcı olurlar
Evet 1TB tek diskti ikiye ayırdım

100GB'ın 60-70GB'ını zaten zamanla Windows dolduracak.

Vallahi gece gece bilgisayar eğitimi vermeye hiç niyetim yok 60 70 GB boyutunda bir güncelleme bugüne kadar ne zaman gelmiş onu merak ediyorum.

Öyle diyorsan.

Disk yöneticisinden D diskini küçült deyip, ondan sonra C diskini genişlet deyip boyutunu dengeleyebilirsin 100GB'ın 60-70GB'ını zaten zamanla Windows dolduracak C diskini 150GB civarında tutabilirsin.

Kendi sistem gereksinimlerinde Windows 11 en az 64 GB disk alanı diyor zaten 40 GB ek olarak düşünürsen bu 40 GB alanın tamamı nasıl dolacak söyler misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…