C# veri tabanından kullanıcı girişi sorgulama

• Konuyu başlatan fouur
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 5.651

fouur

Megapat
Daha fazla  
C# da çalıştığım bir projeye kullanıcı adı, şifre ile form1 de açmak istiyorum. Sql veri tabanından textbox1 ve textbox2 ye girilen değer veri tabanında eşleniyorsa form2 açılmasını sağlamak istiyorum. Ancak veri tabanından üyeyi nasıl sorgulamalıyım bilmiyorum.
Bilen arkadaşalar varsa yardımcı olabilir mi?
Access veri tabanı da olur. Ama önceliğim sql veri tabanı olmasını istiyorum.

Datarow kurarak veritabanından üye satırını sorgulatacaksın. Sonra if bloğu içine şartını yazacaksın. Şert ve sonuç eşitse form2 sayfasına response.redirect yapacaksın.

Parametre veya datatable classını kullanama gerek yok. Sen listeleme yapmıyacaksın.
string Query = "select * from tablo_adın where user_id='textbox1.text' and password='textbox2.text' " ; (örnek)
MySqlCommand cmd = new (Query,baglantı_objesi);
MySqlDataReader reading = cmd.executereader();

if(reading.read())
{
Form2 obj1 = new Form2 ();// obje tanımlanması için kötü bir yer.
obj2.show();
this.hide();

}

Son düzenleme:
Parametre veya datatable classını kullanama gerek yok. Sen listeleme yapmıyacaksın.
string Query = "select * from tablo_adın where user_id='textbox1.text' and password='textbox2.text' " ; (örnek)
MySqlCommand cmd = new (Query,baglantı_objesi);
MySqlDataReader reading = cmd.executereader();

if(reading.read())
{
Form2 obj1 = new Form2 ();// obje tanımlanması için kötü bir yer.
obj2.show();
this.hide();

}
Hocam bende Arduino ile simülasyon projeleri yapıyorum. Bende rica etsem bana da yazar mısınız ?

Ets2 için simülasyon projesi yapıyorum. Simhub uygulaması yetmemeye başladı. Yapılabilecek birşey ise detaylari veririm.😀
Proje sıfırdan yapılacaksa freelancer id'imi vereyim. :) Hata var ise buyrun çözelim sıfırdan proje maalesef özel istek olarak yapmıyorum, ha çok acele ödev vs. olur freelance ücret almadan yapıyorum tâbi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı