C veya D disklerinin performansa etkisi

KKeremm

Centipat
Birkaç hafta önce laptopuma format attım ve az önce bir şey fark ettim, Windows ve tüm programlar C diskine kurulmuş toplam 170GB ve 90GB dolmuş D diski ise bomboş sorum ise şimdi ben programları D diskine atıp mı kullanmalıyım iki diski birleştirmeli miyim yoksa olduğu gibi mi kullanmalıyım? Hangisi daha performanslı olur? Eski bir sisteme sahip olduğum için bu tür küçük şeyleri bile düşünmek zorunda hissediyorum kendimi.

Birkaç hafta önce laptopıma format attım ve az önce bir şey fark ettim Windows ve tüm programlar C diskine kurulmuş toplam 170GB ve 90GB dolmuş D diski ise bomboş sorum ise şimdi ben programları D diskine atıp mı kullanmalıyım iki diski birleştirmeli miyim yoksa olduğu gibi mi kullanmalıyım hangisi daha performanslı olur eski bir sisteme sahip olduğum için bu tür küçük şeyleri bile düşünmek zorunda hissediyorum kendimi

+D diski 126 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç hafta önce laptopuma format attım ve az önce bir şey fark ettim, Windows ve tüm programlar C diskine kurulmuş toplam 170GB ve 90GB dolmuş D diski ise bomboş sorum ise şimdi ben programları D diskine atıp mı kullanmalıyım iki diski birleştirmeli miyim yoksa olduğu gibi mi kullanmalıyım? Hangisi daha performanslı olur? Eski bir sisteme sahip olduğum için bu tür küçük şeyleri bile düşünmek zorunda hissediyorum kendimi.

+D diski 126 GB.

PC'nin açılma hızı yeniden başlat hızını etkiler oyunlarda bir FPS kaybı vermez hız olarak da etki etmez açılış süresini arttırır sadece.

SSD ve HDD kullanıyorsun sanırım, durum böyleyse ikisini birleştiremezsin. İşletim sistemini, küçük boyutlu programları ve oyunları SSD'ye kurmalısın. Yüksek boyutlu dosyaları ise HDD'ye kurmalısın.
Hayır laptopum biraz eski olduğu için sadece hdd kullanıyorum ama ssdye geçeceğim artık zorunluluk haline geldi
PC'nin açılma hızı yeniden başlat hızını etkiler oyunlarda bir FPS kaybı vermez hız olarak da etki etmez açılış süresini arttırır sadece.
Yazdıklarımdan hangisini uygularsam açılış süresi kısalır

Hayır laptopum biraz eski olduğu için sadece HDD kullanıyorum ama SSD'ye geçeceğim artık zorunluluk haline geldi.
O halde birleştirebilirsin, lakin bunun için format atmalısın. Bunu unutma.
Yazdıklarımdan hangisini uygularsam açılış süresi kısalır?
SSD alarak ve işletim sistemini SSD'ye kurarak, tavsiyem SSD'yi aldığın zaman C ve D diskini birleştir. SSD'ye ise işletim sistemini kur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı