erenctxme77 Hectopat Katılım 22 Nisan 2017 Mesajlar 16 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Mart 2022 #1 Merhabalar. Sesli ve sessiz harfleri sayan bir kod yazmaya çalışıyorum. Şöyle bir şey yaptım ama Türkçe karakterleri if'te iken else'ye atıyor Son düzenleme: 6 Mart 2022
Merhabalar. Sesli ve sessiz harfleri sayan bir kod yazmaya çalışıyorum. Şöyle bir şey yaptım ama Türkçe karakterleri if'te iken else'ye atıyor
5 576864 Kilopat Katılım 6 Ağustos 2020 Mesajlar 9.144 Makaleler 3 Çözümler 78 6 Mart 2022 #2 Türkçe karakterleri okumaması normal Visual'in ana dili İngilizce olduğu için olmuyor. Siz buraya farklı dilde de yazsanız yine aynı etkiyi verir.(Az buçuk C# deneyimimle)
Türkçe karakterleri okumaması normal Visual'in ana dili İngilizce olduğu için olmuyor. Siz buraya farklı dilde de yazsanız yine aynı etkiyi verir.(Az buçuk C# deneyimimle)
Dynamics Kilopat Katılım 23 Kasım 2021 Mesajlar 1.117 Çözümler 58 Yer İzmir Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Mart 2022 #3 konsolu utf8 olarak ayarlamayı deneyebilirsin; C++:Panoya kopyala #include <iostream> #include <windows.h> int main() { //SetConsoleOutputCP( 65001 ); SetConsoleCP(65001 ); //... kodlar return 0; }
konsolu utf8 olarak ayarlamayı deneyebilirsin; C++:Panoya kopyala #include <iostream> #include <windows.h> int main() { //SetConsoleOutputCP( 65001 ); SetConsoleCP(65001 ); //... kodlar return 0; }
erenctxme77 Hectopat Katılım 22 Nisan 2017 Mesajlar 16 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Mart 2022 #4 Dynamics dedi: konsolu utf8 olarak ayarlamayı deneyebilirsin; C++:Panoya kopyala #include <iostream> #include <windows.h> int main() { //SetConsoleOutputCP( 65001 ); SetConsoleCP(65001 ); //... kodlar return 0; } Genişletmek için tıkla... Denedim olmadı ama yine de teşekkürler. Yanlış yazmışım başlıkta türkçe karakterleri okuyor ama if te else e atıyor nedenini bilmiyorum
Dynamics dedi: konsolu utf8 olarak ayarlamayı deneyebilirsin; C++:Panoya kopyala #include <iostream> #include <windows.h> int main() { //SetConsoleOutputCP( 65001 ); SetConsoleCP(65001 ); //... kodlar return 0; } Genişletmek için tıkla... Denedim olmadı ama yine de teşekkürler. Yanlış yazmışım başlıkta türkçe karakterleri okuyor ama if te else e atıyor nedenini bilmiyorum
triachd Picopat Katılım 8 Şubat 2022 Mesajlar 529 Çözümler 3 6 Mart 2022 #5 Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et
Dynamics Kilopat Katılım 23 Kasım 2021 Mesajlar 1.117 Çözümler 58 Yer İzmir Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Mart 2022 #6 O halde geniş karakter dizeleriyle çalışacak şekilde projeyi düzenle, yüksek ihtimal çalışır. C++:Panoya kopyala #include <iostream> #include <fcntl.h> #include <io.h> int main() { _setmode(_fileno(stdout), _O_U16TEXT); _setmode(_fileno(stdin), _O_U16TEXT); std::wstring girdi, cikti = L"Türkçe!"; std::wcout << cikti << std::endl; std::wcin >> girdi; std::wcout << girdi << std::endl; return 0; }
O halde geniş karakter dizeleriyle çalışacak şekilde projeyi düzenle, yüksek ihtimal çalışır. C++:Panoya kopyala #include <iostream> #include <fcntl.h> #include <io.h> int main() { _setmode(_fileno(stdout), _O_U16TEXT); _setmode(_fileno(stdin), _O_U16TEXT); std::wstring girdi, cikti = L"Türkçe!"; std::wcout << cikti << std::endl; std::wcin >> girdi; std::wcout << girdi << std::endl; return 0; }