C++ biraz daha gelişmiş ve daha fazla mümkünat sunan bir dil gibi geliyor bana. Ama mümkünse ikisini de tercih etmezdim. Geleceğin dili Python. Bir de C# tercih edebilirdim.
Bence Java çünkü daha genel bir dil ve aynı kodu farklı cihazlarda çalıştırabiliyorsunuz. Ama C++ için pek aynısı olamaz çünkü Linux için yazılan bir kod başka sistemde çalışmayabilir.
C++ biraz daha gelişmiş ve daha fazla mümkünat sunan bir dil gibi geliyor bana. Ama mümkünse ikisini de tercih etmezdim. Geleceğin dili Python. Bir de C# tercih edebilirdim.
Bence Java çünkü daha genel bir dil ve aynı kodu farklı cihazlarda çalıştırabiliyorsunuz. Ama C++ için pek aynısı olamaz çünkü Linux için yazılan bir kod başka sistemde çalışmayabilir.
Şu anda Python ile yapabilecekleriniz kısıtlı gibi gelebilir ama bu sınırlar sürekli kalkıyor bir de C++ gibi hızlı çalışırsa C++'tan pek bir farkı kalmayacak. Size tavsiyem C++'ı biraz öğrenin ama özellikle Python üzerine yoğunlaşın. Python yanılmıyoram artık Dünya'da en çok kullanılan dil haline geldi.
Java, a better C++ mottosuyla geliştirilen daha üst seviye bir dildir. (Higher Level Abstraction)
Syntax olarak C++'a benzemesine rağmen çalışma şekli vs. bakımında tamamen farklı bir dildir.
Daha soyut, daha object oriented daha gelişmiş bir yapıya sahiptir.
Java: Basit, nesne-merkezli, ağlarda yetenekli, yorumlanan, sağlam, güvenli, mimari olarak tarafsız, taşınabilir, yüksek
performanslı, çok kanallı, dinamik bir dil.
C++'ta bulunan
Pointer aritmetiği
Programcıya bağımlı bellek yönetimi (memory management)
İşlemci çoklu kullanımı (operator overloading)
Platforma bağımlı yapılar
Sıkıntılar Java'da yoktur veya minimum düzeydedir.