Hocam çok ama çok mükemmel bir yazı. Ama benden yanlış anladığınız bir kaç konu var. Ben ilk başta Python ile başladım ve hala gelişim aşamasındayım. Python'dan sonra C++ düşünüyorum. Sebebi ise robotik,yapay zeka,işletim sistmeleri,gömülü sistemlerde vs. çok yaygın bir dil olması. Ama C++'ı robotik ve gömülü sistemler için kullanmayı düşünüyorum. C++ hem çok popüler ve öğrenmesi zor olduğu kadar geri dönüşü çok fazla. Ben şu anlık 2 dilde uzmanlaşmayı düşünüyorum. Çünkü ileride en yaygın kullanacağım dillerden. Sonra C#,Java,C vs. Kararlarım nasıl?Yazılımda diller amaca göre seçilir. Bir birey her dili bilebilir ama her dilde uzman olamaz. Çünkü uzman, artık kodda ve hatta o kodu çalıştırdığın ortamda aktif olmak demektir.
Java ya da C++ 12 yaşındaki bir çocuğa hiçbir şey katmaz. C++ öğrenip ne yapacaksın? Onun yerine Arduino ile uğraş. Hem donanımı gör, hem yazılımı gör, hem de kodunu aktif olarak çalıştırabileceğin bir ortama sahip ol.
12 yaşındasınız ve bolca zamanınız var. Bunu iyi değerlendirin. Arduino başlı başına bir mecra bana göre. Çoğu insan küçümseyerek bakıyor maalesef, özellikle saçma sapan blok tabanlı programlamanın yaygınlaşmasıyla beraber. Ancak hem yazılıma hem de gömülü sistemlere girmek için müthiş bir kapı. Arduino IDE tabanlı geliştirme kartları ile IoT uygulamaları yap.
Hayatta her şeyin bir sırası vardır. Bu nedenle ilk adımlar çok önemlidir. Mesela 12 yaşında ben olsam X diline değil, genel olarak dillerin mantığına ve çalışma prensiplerine, kod mimarilerine ve algoritmalara bakardım. Çünkü bir dilden başka bir dile geçerken ya da o dilde işlemler yaparken farkı bunlar ortaya koyuyor. Kimse artık dilin kalıplarını ezberlemeye bakmıyor.
Şu da var. Bir dili bildiğinizden emin olmadan biliyorum, ediyorum, yaparım, ederim demeyin. Bu farkı ben, bir mikroişlemciyi register seviyesinde kodlayıp, ilk sensör kütüphanemi yazdığımda görmüştüm. O günden beri o dili biliyorum, bunu yapıyorum demem.
Anlıyorum, 12 yaşında birçok şey yapmak istiyorsunuz ve bu konu da iyi niyetle açılmış. Ancak emin olun her şeyin bir zamanı var. Mesela C++ ya da Java öğrenmek yerine, "Neden C++ ya da Java ya da 3. bir dil değil?" sorusunu kendine sor ve çözüm bulmaya çalış.
Üniversiteniz yok, staj/iş derdiniz yok, dilleri zorunlu olarak da öğrenmiyorsunuz. Bu nedenle hemen bir şeyler yazıp ortaya bir kod çıkartmaya çalışmayın. Mantığı anlayın.
Hocam yazdım cevabı bakar mısınız? Cevap verseniz.Yazılımda diller amaca göre seçilir. Bir birey her dili bilebilir ama her dilde uzman olamaz. Çünkü uzman, artık kodda ve hatta o kodu çalıştırdığın ortamda aktif olmak demektir.
Java ya da C++ 12 yaşındaki bir çocuğa hiçbir şey katmaz. C++ öğrenip ne yapacaksın? Onun yerine Arduino ile uğraş. Hem donanımı gör, hem yazılımı gör, hem de kodunu aktif olarak çalıştırabileceğin bir ortama sahip ol.
12 yaşındasınız ve bolca zamanınız var. Bunu iyi değerlendirin. Arduino başlı başına bir mecra bana göre. Çoğu insan küçümseyerek bakıyor maalesef, özellikle saçma sapan blok tabanlı programlamanın yaygınlaşmasıyla beraber. Ancak hem yazılıma hem de gömülü sistemlere girmek için müthiş bir kapı. Arduino IDE tabanlı geliştirme kartları ile IoT uygulamaları yap.
Hayatta her şeyin bir sırası vardır. Bu nedenle ilk adımlar çok önemlidir. Mesela 12 yaşında ben olsam X diline değil, genel olarak dillerin mantığına ve çalışma prensiplerine, kod mimarilerine ve algoritmalara bakardım. Çünkü bir dilden başka bir dile geçerken ya da o dilde işlemler yaparken farkı bunlar ortaya koyuyor. Kimse artık dilin kalıplarını ezberlemeye bakmıyor.
Şu da var. Bir dili bildiğinizden emin olmadan biliyorum, ediyorum, yaparım, ederim demeyin. Bu farkı ben, bir mikroişlemciyi register seviyesinde kodlayıp, ilk sensör kütüphanemi yazdığımda görmüştüm. O günden beri o dili biliyorum, bunu yapıyorum demem.
Anlıyorum, 12 yaşında birçok şey yapmak istiyorsunuz ve bu konu da iyi niyetle açılmış. Ancak emin olun her şeyin bir zamanı var. Mesela C++ ya da Java öğrenmek yerine, "Neden C++ ya da Java ya da 3. bir dil değil?" sorusunu kendine sor ve çözüm bulmaya çalış.
Üniversiteniz yok, staj/iş derdiniz yok, dilleri zorunlu olarak da öğrenmiyorsunuz. Bu nedenle hemen bir şeyler yazıp ortaya bir kod çıkartmaya çalışmayın. Mantığı anlayın.
bence C++C++ mı Java mı? Dostlar bu soruyu tamamen fikir edinmek için soruyorum. Yoksa ben de biliyorum yazılım dillerinin karşılaştırılmasının saçma olduğunu
Bence de C++. Java bana göre değil.bence C++
Yapay zeka ve robotikHangi alan?
Hocam 16 yaşında birisi içinde aynısını önerir misiniz?Yazılımda diller amaca göre seçilir. Bir birey her dili bilebilir ama her dilde uzman olamaz. Çünkü uzman, artık kodda ve hatta o kodu çalıştırdığın ortamda aktif olmak demektir.
Hocam bende kararsızlık var. C++ mı öğrensem Java mı? C# mı Python mu? vs. vs. bu sorunu çözemiyorum. Mesela 2 ayda zar zor 2 dile karar verebildim Python ve C++ ama hala kararsızlığım var. Bu sorunu nasıl çözebilirim.C++ ve Python temelleri ve amaçları ayrı olan iki dildir. Ki Python'un C++'a göre birçok dezavantajı bulunur. Bunun yanında Python'un da sağlam rakipleri vardır. C++ sistem programlamada ve gömülü sistemlerde popüler olarak kullanılır mesela. Bu durumu Python'ın nasıl değiştireceğini söyler misin?
İşte bu yüzden bir dilin birden fazla platformu desteklemesi / desteklememesi bir anlam ifade etmiyor.
Çünkü her dilin amacı farklı olduğu gibi öğrenen kişinin amacı da farklı. Sorsak herkes Python biliyor, C++ biliyor, Arduino biliyor. Kaçı derine iniyor peki?
Hocam bende kararsızlık var. C++ mı öğrensem Java mı? C# mı Python mu? vs. vs. Bu sorunu çözemiyorum. Mesela 2 ayda zar zor 2 dile karar verebildim Python ve C++ ama hala kararsızlığım var. Bu sorunu nasıl çözebilirim?