C++ vs Java

Yeni başlayan, yazılıma merak salan biri için C++ çok, çok, çok ağır. Java daha hafif C++'a göre. Ben yazılıma başlayacak insanlara dilden bağımsız olarak yazılımın mantığını öğrenmelerini tavsiye ederim. Araba kullanmayı öğrenmek gibi. Bir kez öğrendikten sonra kullandığınız arabanın marka, model, cinsi çok fark etmiyor. Artık ihtiyaca göre, sektöre göre dili kendiniz seçip orada uzmanlaşırsınız.

Hocam çok ama çok mükemmel bir yazı. Ama benden yanlış anladığınız bir kaç konu var. Ben ilk başta Python ile başladım ve hala gelişim aşamasındayım. Python'dan sonra C++ düşünüyorum. Sebebi ise robotik,yapay zeka,işletim sistmeleri,gömülü sistemlerde vs. çok yaygın bir dil olması. Ama C++'ı robotik ve gömülü sistemler için kullanmayı düşünüyorum. C++ hem çok popüler ve öğrenmesi zor olduğu kadar geri dönüşü çok fazla. Ben şu anlık 2 dilde uzmanlaşmayı düşünüyorum. Çünkü ileride en yaygın kullanacağım dillerden. Sonra C#,Java,C vs. Kararlarım nasıl?
Hocam yazdım cevabı bakar mısınız? Cevap verseniz.

Son düzenleme:
Hocam 16 yaşında birisi içinde aynısını önerir misiniz?

Hocam bende kararsızlık var. C++ mı öğrensem Java mı? C# mı Python mu? vs. vs. bu sorunu çözemiyorum. Mesela 2 ayda zar zor 2 dile karar verebildim Python ve C++ ama hala kararsızlığım var. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Bilgisi olan kişilerden yardım istediğinde saygı göstererek çözebileceğini düşünüyorum. Sürekli aynı konuyu açıyorsun. Lütfen forumu düzgün kullanalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…