C:/ Windows yolu içerisinde minidump klasörü yok

LiteraryLucky

Kilopat
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Selam,

Bilgisayarım iki gündür mavi ekran hatası verip yeniden başlatılıyor. Forumda yaptığım araştırma sonucu minidump dosyalarını paylaşmam gerektiğini öğrendim ancak C:/Windows klasörü içerisinde böyle bir dosya yok.

Recep Bey'in paylaşmış olduğu konudaki Ali Bey'in belirtmiş olduğu ayarları kontrol ettim ancak her şey birebir aynı.

Ek olarak belirtmek isterim ki bilgisayarımda herhangi bir antivürus programı veyahut CC Cleaner tarzı bir program bulunmuyor.

Selamlar,
  • Başlat menüsüne sağ tıklayın > Sistem > Gelişmiş sistem ayarları
  • Açılan pencerede "Başlangıç ve Kurtarma" bölümünden Ayarlar butonuna tıklayın.
  • "Hata ayıklama bilgisi yaz" kısmında şu ayarlar olmalı:
    • Küçük bellek dökümü (256 KB)
    • Döküm dosyası: %SystemRoot%\Minidump
Bunun kontrolünü sağlayalım. Eğer yoksa;
  • C:\Windows altında Minidump diye bir klasör yoksa, elle oluşturabilirsin. Ancak sistemin buna yazma izni olması da önemli.
  • Ayrıca sistemin çökme anında düzgün kapanıyor olması gerekir ki dump dosyası oluşturabilsin.
*Ekran kartı, yonga seti (chipset), ağ adaptörü gibi kritik donanımların sürücülerini güncellediğinizden emin olun. Bazen eski sürücüler mavi ekran tetikleyebilir.

*Komut İstemi’ne (yönetici olarak) şu komutu girin: ''chkdsk C: /f /r'' ve sistemi yeniden başlatın. Disk hataları varsa düzeltilir.

*Windows Bellek Tanılama Aracını kullanarak RAM testi yapabilirsiniz. Başlat menüsüne yazmanız yeterli.

Bu bilgilerden işinize yarayan olursa belirtirseniz kullanıcılar da faydalansın.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    22,7 KB · Görüntüleme: 28
Selam, öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.

"Hata ayıklama bilgisi yaz" kısmında otomatik bellek dökümü seçiliydi değiştirdim. C:/Windows dizininde minidump dosyası bulunmuyordu oluşturdum.

Sistem, mavi ekran hatası gelmeden hemen önce bilgisayar aşırısı derecede kasıyor ve anından ekrana mavi ekran gelip "kişisel bilgisayarınız bir sorunla oluştu" diyor ve sistem anında yeniden başlatılıyor.

Ekran kartı güncellemelerini NVIDIA App üzerinden yapıyorum.

Komut istemine kodu belirtiğiniz gibi doğru girmeme rağmen sistem tarafından "Dosya adı, dizin adı veya birim etiketi sözdizimi hatalı." bilgisi veriliyor.

Windows bellek tanılama işlemini gerçekleştirdim hiç bir bellek hatası algılanmadı bilgisini aldım.

Hocam CMD yönetici olarak çalıştırıldı mı?
chkdsk C: /f /r (Windows dizini neredeyse 'C' yerine o diskin yolunu yazmalısın. Belki gözünden kaçmıştır.)
yazdıktan sonra ekranda 'Y' yazıp sistem yeniden başlamalıydı.
Bendeki gibi ekran görüntüsüne sahipsen Windows'un bulunduğu disk olduğu için sistemi yeniden başlatıp tarama ve onarma işlemine geçmelisin. PC açılırken otomatik olarak bu işlemi gerçekleştirmeli.

Olay görüntüleyici > Windows Günlükleri > Sistem altında 'Kritik' veya 'Hata' seviyesindeki loglara bakabilir misin? Paylaşırsan derinlemesine araştıralım durumu

Dosya Ekleri

• 01.png
    01.png
    19,2 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    17,5 KB · Görüntüleme: 18
Evet, CMD'yi yönetici olarak çalıştırmıştım. Ancak komuttaki boşlukları anlayamadığım için boşluksuz olarak yazdığım için olmamış. Belirttiğiniz görseldeki şekilde komutu yazdıktan sonra "Y" yazıp bilgisayarı tekrardan başlattım. Açılışta 3-4 dakika sürecek bir işlem yapıldı ve sonrasında sistem açıldı ancak ekrana hiç bir bilgi gelmedi.

Sizlere mesaj gönderdikten sonra iki kez daha mavi ekran hatası aldım bir seferinde bilgisayarı yeniden başlatmak yerine BIOS kısmına attı beni. Manuel olarak oluşturduğum "Minidump" klasörünün içerisini kontrol ettiğimde bomboş bir klasör ile karşılaştım.

Olay görüntüleyici > Windows Günlükleri > Sistem altında çok fazla hata var. Bunları PNG halinde eklemeyi denedim ancak 50'den fazla PNG dosyası oluşur bu hatalara. Hatalar çok fazla, saymakla bitmiyor. Bunun yerine sağ tarafta bulunan tüm olayları farklı kaydet diyerek masaüstüne kaydettim. MTA uzantılı bir belge var. Bunu sizinle paylaşmalı mıyım?

Şimdi fark ettiğimde "Olay görüntüleyici > Windows Günlükleri > Sistem" kısmındaki onlarca hatanın bir çoğu farklı tarihte oluşmuş.

Bugün itibariyle 27 tane hata alınmış. Her birisinin üzerine tıklayıp açıklaması görünecek şekilde PNG dosyası olarak kaydettim ve ekte iletiyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    170,4 KB · Görüntüleme: 16
  • 2.png
    2.png
    170,6 KB · Görüntüleme: 15
  • 3.png
    3.png
    165,9 KB · Görüntüleme: 17
  • 4.png
    4.png
    168,2 KB · Görüntüleme: 16
  • 5.png
    5.png
    168 KB · Görüntüleme: 15
  • 6.png
    6.png
    170,1 KB · Görüntüleme: 16
  • 7.png
    7.png
    170,8 KB · Görüntüleme: 16
  • 8.png
    8.png
    170,9 KB · Görüntüleme: 17
  • 9.png
    9.png
    169,2 KB · Görüntüleme: 17
  • 10.png
    10.png
    166,7 KB · Görüntüleme: 17
  • 11.png
    11.png
    169,6 KB · Görüntüleme: 13
  • 12.png
    12.png
    168,3 KB · Görüntüleme: 20
  • 14.png
    14.png
    170,5 KB · Görüntüleme: 20
  • 13.png
    13.png
    171,4 KB · Görüntüleme: 19
  • 15.png
    15.png
    172,1 KB · Görüntüleme: 18
  • 16.png
    16.png
    170,9 KB · Görüntüleme: 14
  • 17.png
    17.png
    172,5 KB · Görüntüleme: 17
  • 18.png
    18.png
    171,6 KB · Görüntüleme: 13
  • 19.png
    19.png
    167,2 KB · Görüntüleme: 16
  • 20.png
    20.png
    169,5 KB · Görüntüleme: 15
  • 21.png
    21.png
    168,1 KB · Görüntüleme: 19
  • 22.png
    22.png
    166,6 KB · Görüntüleme: 19
  • 23.png
    23.png
    168,5 KB · Görüntüleme: 16
  • 24.png
    24.png
    168,2 KB · Görüntüleme: 16
  • 25.png
    25.png
    171 KB · Görüntüleme: 19
  • 26.png
    26.png
    169,9 KB · Görüntüleme: 21
  • 27.png
    27.png
    170,3 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Bazıları alakasız şeyler konumuzla ilgili değil. Konu ile ilgili olabilecek volmgr (Dump dosyası oluşturulmuyor), sistemin ani kapanması vs vs.

1- 'chkdsk C: /f /r' Bunu yaptık.

2- Driverlar güncel.

3- 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' ve ardından 'sfc /scannow'
ve sistemi yeniden başlat. (CMD yönetici olarak çalıştır!)

4-C:\Windows\Minidump oluşturduğumuz dosya vardı ya o klasöre sağ tıklayıp özellikler > güvenlik sekmesinden SYSTEM ve Administrators grubunun tam denetimini sağla.

5- Bozuk sektör de olabilir SSD-HDD kontrolü yaptınız mı? Donanımsal sorun olmasın? İnternette bulabileceğin birkaç programla SSD kontrolü yapabilirsin.

3 ve 4 ü yapıp sonra sistemi yeniden başlatıp bir daha bakar mısın aklıma başka bir durum gelmedi. Sistemin kurulu olduğu diskte önemli ve yüksek boyutlu dosyan yoksa temiz bir kurulum yapman yine de daha iyi olacaktır.

3. adımı başarıyla tamamladım. 4. adımda hali hazırda denetimler tam izin şeklindeydi ancak user kısmında değildi. User kısmına da tam yetki verdim.

SSD kontrolü için forumda ufak bir araştırma sonrasında HD Tune Pro programı ile yapabileceğimi öğrendim ve hiç bir sorunla karşılaşmadı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 28

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı