C# WPF Programı Başlangıçta Çalıştırmak

Hello

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Program'ı Windows açıldığında açılmasını istiyorum . WinForms'da bildiğim kod ile oluyor ancak WPF'de olmuyor . Bir sürü yerde konu açtım ama tam cevap alamadım . Yardım ederseniz sevinirim .

WPF'da bende bilmiyorum fakat size önerim ;
bilgisayarın başlangıçta çalıştırdığı programların yanına eklemeniz... Eğer windows 8 veya 8.1 kullanıyorsanız
" C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp "
Uzantısına programın exe'sini kopyalayıp deneyebilirsiniz

Farklı bilgisayarlarda kullanılırsa program bu yol biraz dolaylı geliyor . Checkbox ile yapacaktım kodu bilseydim ama bilmiyorum . @Fatih Apaydın bu kodunda bilginiz varmıdır ?

Tasarım kodu
Kod:
<Window x:Class="WpfApplication1.MainWindow"
        xmlns="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation"
        xmlns:x="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml"
        Title="MainWindow" Height="350" Width="525">
    <Grid>
        <StackPanel HorizontalAlignment="Center">
            <TextBlock Text="AYARLAR" FontSize="36" HorizontalAlignment="Center" Margin="0,0,0,20"/>
            <CheckBox x:Name="chkIsWinStart" Content="Uygulama Windows başlangıcında otomatik başlasın." Checked="chkIsWinStart_Checked" Unchecked="chkIsWinStart_Checked"/>
        </StackPanel>
    </Grid>
</Window>

Kodunuzun en başına "using Microsoft.Win32; using System.Reflection;" satırlarını ilave edin.
Seçme yada seçimin temizlenmesi durumunu ele alan basit kod:
Kod:
        /*
         Checkbox seçilirse uygulama windows başlangıcında başlayacak
         checkbox temizlenirse de başlamayacak.
         */
        private void chkIsWinStart_Checked(object sender, RoutedEventArgs e)
        {
            var aktifCheckBox = sender as CheckBox;

if (aktifCheckBox != null)         
            {
                /*
                 OpenSubKey metoduna geçilen "SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run" yolu
                 windowsun başlangıcında çalışan programların kayıt mekanı
                */
                RegistryKey rkApp = Registry.CurrentUser.OpenSubKey("SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run", true);

if (aktifCheckBox.IsChecked.Value == true)
                {
                    /*
                     Registry de "OrnekUygulama" adında bir key oluşturulacak ve bu keyin değeri de
               SetValue metodunun 2. argümanı olan "Assembly.GetExecutingAssembly().Location" uygulamanın exesinin diskteki tam yolu
                    */
                    rkApp.SetValue("OrnekUygulama", Assembly.GetExecutingAssembly().Location);
                }
                else if (aktifCheckBox.IsChecked.Value == false)                                                 
                    rkApp.DeleteValue("OrnekUygulama", false);//Keyi silelim ki program windows başlangıcında otomatik çalışmasın.                         
            }

}

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…