C yazmak için uygulama öneirsi

TTfT

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben C dili yazmak istiyordum ChatGPT bana GCC Kullanabilirsin dedi. Güvenlilir başka C kodlama dili var mı? Ya da GCC güvenilir mi?

Merhaba. Ben C dili yazmak istiyordum ChatGPT bana GCC Kullanabilirsin dedi. Güvenlilir başka C kodlama dili var mı? Ya da GCC güvenilir mi?
C Kodlama dili derken? derleyiciden bahsediyorsanız Visual Studio var C tabanlı diller için ama GCC tercih etmenizi öneririm ve evet GCC güvenilirdir GNU projesine dahildir.

C Kodlama dili derken? derleyiciden bahsediyorsanız Visual Studio var C tabanlı diller için ama GCC tercih etmenizi öneririm ve evet GCC güvenilirdir GNU projesine dahildir.
Derleyiciyle Diğeri Arasında ki fark nedir hocam

Bunlar C geliştirme ortamlarıdır içinde editor derleyici ve runner vardır yani hepsi çok farklı kavramlar ben kolay yola kaçarım diyorsan Visual Studio kurabilirsin.

GCC bir dil değil. GNU Compiler Collection kelimelerinin kısaltması. Derleyici koleksiyonu. Derleyici verilen kodu alıp binary executable üretiyor kısaca. C'yi her şeyde yazarsın. Not defteri bile olur. Önemli olan derleyebilmek. VS kullanırsan msvc derleme araçlarıyla derlenir, uğraşmak isterim dersen mingw kullan GCC araçlarını indirir. Küçük projeler için GCC tek başına yeter. Daha fazlasına ihtiyaç duyduğunda makefile kullanman lazım.

Peki başlangıç olarak ne önerirsiniz hocam

Peki başlangıç olarak ne önerirsiniz hocam
Ben WSL ve VS Code kullanmayı daha rahat buldum başlangıç için. Ama biraz araştırma yapman gerekecek. Çok zor değil. Arch Linux WSL kullanıyorum. İçinde GCC yüklü geliyor. Linux üzerinde C/C++ geliştirme öğrenmek daha kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…