C2C Sahibinden benzeri site nasıl yapılır?

XxX_KEBABTRG_XxX

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik mühendisi
Letgo veya Sahibinden gibi insannların hesap açıp ilan verdikleri bir site yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Domain ve hosting işi tamam ama hangi yazılımlar kullanılacak ve o yazılımlarla ne yapılacak onu öğremmek istiyorum.

(HTML, CSS ve JavaScript ile yapılır diyen arkadaşlar oldu ama nasıl yapılır onu bilmiyoruz.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır Template veren siteler var eğer kolaya kaçmak isterseneniz Wix kullanın hocam

yazılım bilginiz yok ise maalesef girmeyin o işe fakat yazılım öğrenip kendimi deniyeceğim derseniz şayet

backend web developer öğreneceksiniz bunun içinde
temel ders olarak

-html
-java
-css bu dersleri alacaksınız
udemy.com bu sitede uygun fiyatlara dersler alabilirsiniz. ve hocalarınıza projeniz hakkında danışıp yardım alabilirsiniz.

Web programlamaya giriş diye arat. Ama bunun gibi büyük bir site yapmak içi bolca vaktin ve bilgin olması gerekiyor.

sahibinden.com da kullanılan teknolojiler

letgo da kullanılan teknolojiler

Ben olsam MERN stack kullanırım.

Edit: Yada ücretli bir şekilde yaptıracaksın veya script satın alacaksın.

Bir kere böyle bir siteyi neden kuruyorsunuz? Hedef nedir? Bu kadar az bilgi ile direkt ciddi bir projeye girişmek sadece zaman kaybı olur.

Bu projeyi gerçekleştirmenin bir iki yolu var:

- Sıfırdan yazılımı geliştirmek (PHP, ASP.NET)
- Hazır yazılım satın almak.

Yukarıdakiler alt yapı için olan iki seçenek. Sonrası için:

- KVKK nedir?
- BTK yer sağlayıcı nedir?
- Sunucu güvenliği nedir?

Gibi araştırmalar yapmalısınız. Bahsettiğiniz sistem çok ciddi zaman, bilgi ve emek isteyen bir şey. Size başarılar diliyorum...

Son düzenleme:

Öncellikle yazdığıız mesaj için teşekkür ederim:

-Sitemizin "kanunlar" konusuu büyük bir ciddiyetle araştırıyoruz sitemizi yapmak bize çok zaman alacak

-Hazır yazlım konusunu kendimiz yapmmak istiyoruz çünkü bizim için çok yüksek maliyetli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…