Ne istediğini, neye ihtiyacın olduğunu hazırla öncelikle. Sonra hazır sistemlere bak. Ona göre seçim yaparsın.
Eğer isteklerin minimum bir seviyede ise, bionluk gibi yerden veya tanıdık birileri ile çalışabilirsin.
Yada Web master forumlarına bakabilirsin. Orada yapmış ve satmaya çalışan birilerini veya yapabilecek birilerini bulabilirsin.
Sıstemı daima onlar yapıyor. Guncellemeyı vs. Bunları tam öğrenemedim zaten.
Sen sadece ürünü kullanıyorsun. Hata çözümleri, sistemi ayakta tutmak falan bunlar senin işlerin olmuyor. Hazır sistemin güzelliği de bu zaten. Sen ana işine odaklanıyorsun. Daha detaylı öğrenmek istersen, SaaS olarak aratabilirsin.
C2C sistemi hazır alırken nelere dikkat etmeliyim
Yukarıda dediklerime bak. Senin amacın, ihtiyacın ne bunları çıkarmalısın. Alacağın saas hizmet, bu isterlerini karşılıyor mu? Bunlara dikkat etmen lazım. Ek olarak, alacağın hizmetin kalitesine bak. Fazla hata veriyor mu? Hata ile karşılaştığında hizmeti ne kadar kısa sürede alabilirsin? Gibi gibi.
Ben yapabilmem için nelere ihtiyac duymalıyım
Burası derin bir mevzu. Cursor veya başka bir AI agent ile deneyebilirsin. Ama programlama bilgin yoksa tıkanacak ve asıl işinden uzaklaşacaksın. Gerek yok gibi duruyor. Github gibi yerlerden belki açık kaynak projeler vardır. Oralara bakabilirsin. Yoksa artık aylarca uğraşır durursun.
bionluk.com uzerınde calısan insanlarla iş birliğimi yapayım
Olabilir. yine yukarıda dediğim gibi, bionluk veya webmaster forumlarında bir araştırma yapabilirsin. Burada senin potansiyelin ve hedefin önemli. Dediğin c2c yazılımları, geniş ve herkese hitap etmeye çalıştığı için tonla işlevi vardır. Senin ihtiyacın olan şey eğer çok küçük bir şey ise, bul bir yazılımcı arkadaş. İşleri fazlara böl ve yaptır. Daha küçük bir tutara yaptırılabilir gibi duruyor.
Saatlik 15$ birini bulsan, basit bir ürün listeleme, ürün ekleme gibi işlemler 10 saat zaman alsa, 150$ ile ürün listeleme ve ekleme işi tamamlanacak gibi duruyor. Saatlik ücret ve saati salladım. Genel piyasa; 10-30$ arası. Çoğunluk 20$ (Umarım 5$'a yapan hintli arkadaşlar yoktur Türkiyede.) Yabancı birileri ile çalışmanı önermem. Bu tarz fazlarla çalışılacak işler için, geliştirici ile toplantılar ayarlamak lazım. Derdini net aktarabilmek için ana dilde konuşmak daha iyi bence.