C900 Açılıp Kısa Süre Sonra Kapanıyor

aisi1030

Decapat
Herkese selamlar. Aralık ayında Casper C900 aldım ve o günden beri sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Fakat bugün PC'yi açtığımda fan çok gürültülü çalıştı. Bu gürültü normal bir gürültü değil de bir yere sürterek çalışma sesine benziyordu. Bu ses eşliğinde PC açıldı ve ben de düzelsin diye bilgisayarı kapat dedim ve tekrar açtım. Ses falan olmadan sorunsuz bir şekilde PC açıldı. Fakat masaüstü geldikten çok kısa bir süre sonrasında PC gücü kesip kendi kendine kapandı. PC şarjı çok azdı acaba bundan dolayı mi kapandı deyip şarja takıp bir süre bekledim ve tekrar çalıştırdım. Bu çalıştırmam da güç göstergesinin PC açılırken yeşilden turuncuya döndüğünü ve bu turuncu ışığın yanıp yanıp sönmeye başladığını fark ettim ve bunun sonucunda PC yine kapanıyordu. Tekrar denememde ise PC bu anlattığım şekilde açılıp otomatik kapanıyor. Bazen yüksek sesle gelen kesik kesik bip sesleriyle bazen de sadece bu yanıp sönen ışıkla kapanıyor. Hep kapanma süresi ayni oluyor. Bu süre içinde bazen Windows açılıyor bazen ise açılırken kapanıyor.

Şimdi ben bunu garantiye vereceğim. Muhetemelen ya fan ya da baska bir parçanın arızasından kaynaklanıyorsa onu değiştirip geri yollayacaklar inşallah. Sizce sorunun kaynağı nedir böyle veya farklı bir şekilde garanti tecrübesi olan var mı aranizda? Ücret öder miyim. Hepinizin yorum veya tavsiyelerini merakla bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkürler eder iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soruna tam bir cevap vermek zor doğrusu. Bilgisayarın yakın zamanda hasar aldı mı ? Belki içindeki bir parça hasar görmüş olabilir. Onun dışında ben şu yeşil turuncu ışık meselesini anlayamadım tam olarak. Biraz daha detaylı anlatabilir misiniz ?

Pc açılınca yeşil yanan uyku modunda turuncu yanan bir ışık var. Bu ışık pc açılırken yeşilden turuncuya dönüyor ve yanıp yanıp sönmeye başlıyor. Sonra da pc kapanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aynen bu şekilde olup kapanıyor.
Ayrıca bu güne kadar hiçbir sekilde hasar alma veya herhangi bir sorun çıkarma gibi şeyler de olmadı.

Son düzenleme:
Yok mu bilgisayarını garantiye yollamış olan
Merhaba, pc garatiden geldi ve ileride böyle bir sorunla karşılaşabilecek arkadaşlara yardimci olması amacıyla yazıyorum.
Garanti bana fandan gelen sesin aşırı tozlanma yüzünden olduğunu soyledi. Fanda bir sorun bulunmadığı için de sadece temizlik yapılacağını söyleyerek fan temizliği termal macun yenilemesi vs. şeyler yaptı. Bilgisayarın kendini kapatmasını da windows yazılımımda olan soruna bağladı. Format atılınca sorunun çözüleceğini söylediler. Benim tahminime göre de ben fandan ses gelince kapat aç yaptım pc şarjı da zaten azdı. Tekrar açtığımda fandan ses gelmiyordu fakat şarjı bittigi için pc kapandı. Bu anlık kapanma sonrasında windowsta sorun oluştu ve bir sonraki açışlarımda hep kapandı. Şimdi sadece format atıp yolladıkları bilgisayar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ama fan sesiyle sistemin bozulmasının peş peşe gelmesi de ilginç bir tesadüf oldu. Bu garanti sürecinde de yeni birşey öğrenmiş oldum. Biosdan gelen bip seslerinin anlamı sadece donanım arızası değilmiş aynı zamanda yazılımda da bir hata gördüğünde bip sesleri çıkarıp pcyi otomatik kapatabiliyormuş.Soruna kulak verip yardımcı olmaya çalışan yukarıdaki arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…