Yok mu bilgisayarını garantiye yollamış olan
Merhaba, pc garatiden geldi ve ileride böyle bir sorunla karşılaşabilecek arkadaşlara yardimci olması amacıyla yazıyorum.
Garanti bana fandan gelen sesin aşırı tozlanma yüzünden olduğunu soyledi. Fanda bir sorun bulunmadığı için de sadece temizlik yapılacağını söyleyerek fan temizliği termal macun yenilemesi vs. şeyler yaptı. Bilgisayarın kendini kapatmasını da windows yazılımımda olan soruna bağladı. Format atılınca sorunun çözüleceğini söylediler. Benim tahminime göre de ben fandan ses gelince kapat aç yaptım pc şarjı da zaten azdı. Tekrar açtığımda fandan ses gelmiyordu fakat şarjı bittigi için pc kapandı. Bu anlık kapanma sonrasında windowsta sorun oluştu ve bir sonraki açışlarımda hep kapandı. Şimdi sadece format atıp yolladıkları bilgisayar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ama fan sesiyle sistemin bozulmasının peş peşe gelmesi de ilginç bir tesadüf oldu. Bu garanti sürecinde de yeni birşey öğrenmiş oldum. Biosdan gelen bip seslerinin anlamı sadece donanım arızası değilmiş aynı zamanda yazılımda da bir hata gördüğünde bip sesleri çıkarıp pcyi otomatik kapatabiliyormuş.Soruna kulak verip yardımcı olmaya çalışan yukarıdaki arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum.