Dün akşam kurdum. Hayalim boot aşamasında diski seçip ona göre de Win veya Linux yapayım diye düşündüm. Sonra baktım anakartdaki 4 SATA portunu kullandığımı fark ettim maalesef 5. disk için port yok.
Son ISO sunu yükledim. Daha ilk kurulumlarda çok ısınamadım. Özelliikle offline kurulumda şifre sormadan login seçeneğini seçmeme rağmen şifre sorması ki en basit ayarlardan biri.
Oyun oynamak istiyorum ama Arch dağıtımı olsun istiyorum fakat son zamanlarda açılan topiclere göre ben de Fedora kurmak zorunda kalacağım veya MX gibi serileri. Ubuntu bana ilk gördüğüm günden beri aşırı soğuk gelen bir dağıtım. Doğmatik bir düşünce belki de haksız bir öngörü ama maalesef engelleyemiyorum.
Ben mümkün ise sorunsuz oyun performansı ile kullanacağım, görsel masaüstü ayarları yapmak istiyorum. Güzel efektleri olan hava durumu, saat, hardware durumunu ani-effektler vs... Biraz futuristik olursa güzel olur ama son dönemde futuristik eklenti pek üretilmez oldu.compiz üzerinde farklı bir değişiklik geliştirme görmedim YouTube ve devianart sitesinde. Ya da bana denk gelmedi. 5600X ve 1660 Ti çok kötü bir GPU değil futuristik bir masaüstü için ama bakalım.
Önerilerin varsa o konuda bir topic hiç fena olmazdı