CachyOS KDE özelleştirmesi nasıl yapılır?

TosunPASA

Megapat
Makaleler
1
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
W11-Linux
Meslek
Emekli
Merhaba Linux Severler;

CachyOS KDE plasma yükledim. Görsellik için öneri ve kodlara ihtiyacım var.
Öncelikle sistemi paylaşayım (desktop).
1729432379944.png

Farklı masaüstü ve hazır scriptleri deneyimlemek istiyorum. Buna wayland kurulumları da dahil. Mevcut yüklü sistemi bozmaması için ne tür programlar daha uygun (Snapper/TimeShift) olur? Ayarları nasıl saklarım ?

CachyOS'un kendi scriptlerinden; Instal Gaming - Snapper - DNS değişim paketlerini kullandım. "Scrcpy - thunar - yay - att - pamac-all" gibi temel programları yükledim.
Lutris içinden windows için oyunumu sorunsuz yükledim. Oldukça güzel canlı renkler ve performans alıyorum şuan.
Ses çıkışı olsa bile (5+1) sorunum devam ediyor. RT ses chip'li MSI B450M anakarta sahibim.

XeroLinux script içerisindeki Latte bar yükleme vb ayarları tek seferde yapmak istiyorum. Geliştiricinin kodları içinde hangi kısımları almam gerekiyor?
Benzer şekilde birden çok masaüstü deneyimleri yapmak için Archcraft/Arcolinux gibi dağıtımlardaki kodları nasıl alıp kullanabilir, istemediklerimi kodlar içinden nasıl ayıklayabilirim ?

İki adet monitörüm var. Bir tanesinde matrix efektini (rainbow) masaüstü olarak (live) kullamak istiyorum. Bildiğiniz başka live masaüstü efektleri var ise onları da deneyimlemek isterim. Daha önceki senelerde komut penceresi için bir matrix denemiştim ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum çok da cazip gelmiyor bugün için.

Forumda daha önce açılmış neofetch yapılandırması için konu var. Ben daha değişik bir şekilde soruyu yenilemek istiyorum. Avatar olarak kullandığım resim aslında bir gif. Onu şuan CachyOS veya diğerlerinde gif olarak aktif etmek mümkün ise, boyutlandırma nasıl yapılır (gif 256*256).

Forumdaki "Masaüstü Paylaşımlar" topiği oldukça çekici olsa da biraz futuristik tasarım değişimi yapmak istiyorum.
Alternatif ve ek önerilerinizi de değerlendirebilirim.

Halen youtube'daki farklı "KDE Customize" videoları seyrediyor olsam da, direk uygulamaya geçmeden önce var olanı korumam gerekiyor.

Her işlem için ayrı topic açmak istemedim. Umarım forum kuralları için uygundur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı