CachyOS son durum

Zamanınızı önemsiyorsanız zaten Linux sizin için uygun bir işletim sistemi çekirdeği ve dağıtımlar da uygun değil. Değiştirilemeyen dağıtımlara yönelebilirsiniz. Ancak "onlar çok kısıtlı" kısmına asla katılmıyorum, tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek "mükemmel" bir yazılım yok. Seçeceksiniz. Hız mı istiyorsunuz, güncellik mi, kolay kullanım mı yoksa stabilite mi?

CachyOS'da çok sevmediğim bir dağıtım, çoğu dağıtımda göremeyeceğiniz çok fazla optimizasyona sahip. Doğru kullanıldığında CPU yüklerinde önemli kazanımlar sağlayabilir ama stabilite problemleri de yaratabilir. Söylediklerinize göre Arch Linux uygun bir dağıtım değil sizin için. Debian, Fedora veya Ubuntu tabanlı dağıtımlar belki daha yararlı olabilir.

Bazen vakit ayırasım geliyor ama gelmediği sıkışık zamanlarda hele ki bir sebepten format atarsam biraz can sıkıcı oluyor.

Değiştirilemeyen değil. Tek isteğim aşırı fazla uğraştırmaması. Hepsi olsun ama fazla uğraştırmasın. EndeavourOS kullanıyorum sıkışık zamanda, zaten zaman sıkışık değilse normal Arch kuruyorum.

Yok öyle dağıtım işte. Seçeceksiniz. Seçtikten sonra da ihtiyacınızı karşılamıyorsa başka dağıtımlara, gerekirse Linux olmayan başka alternatiflere yöneleceksiniz ya da şikayet etmeyeceksiniz ki bu sizin seçiminiz.

Hepsi olsun ama fazla uğraştırmasın.

Yani eger Linux'u sevdiysen kullanacaksan zaten Windows'tan vazgecersin. Windows'tan vazgececek kadar sevdirdiyse kendini bir miktar ugrasmak ufkunu aciyor insanin. Mesela Gentoo kurup Linux icinde paralel bir evrene gecis yapabilirsin, eglenceli isler bunlar. Ugrasmaktan korkma, kendini gelistirip System, Network Administration isine girebilirsin cok iyi kazandiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…