CachyOS vs EndeavourOS

SunnyDust

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu iki distrodan birine geçeceğim fakat hangisi olduğuna karar veremedim. Hangisini önerirsiniz? Stabil olması önemli. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Sistemimde R5 7500F, RX 7700XT ve 32 GB RAM var.

Cachy OS performansı daha yüksek ve daha kullanıcı dostu. Endeavour OS saf Arch ile aynıdır, tek fark kurulumun arayüzlü olması diyebiliriz. Ana amacı da budur. Endeavour OS için daha deneyimli olmak gerekir.

En iyisi Arch aga. Eğer ikisi arasında kaldıysanız EndeavourOS öneririm.

Cachy OS kullanıcıların biraz daha rahat çalışması ve sistem için otomatik optimizasyon ayarları içeriyor. Tecrübeniz yoksa Cachy OS kullanın.

Cachy OS kullanıcıların biraz daha rahat çalışması ve sistem için otomatik optimizasyon ayarları içeriyor. Tecrübeniz yoksa Cachy OS kullanın.
2023 döneminde performans konusunda bayağı kötülüyorduk çünkü amaç iyi olsa da kerneller stabil değildi. Çok iyi FPS alıyorken bir sonraki güncellemede performans aşırı düşüyordu. Sonradan gerçekten güzel oturttular. Varsayılan kernelleri bile mükemmel durumda.

Kernelleri birçok popüler dağıtımda varsayılan olarak kullanılmaya başlandı. Arch tabanlı olduğundan sevmeyeni çok ama başarılı buluyorum ben de.

Endeavour OS.
Cachy OS sözde performans artışı sağlıyor, yaptıkları LTO yamaları hem derlenme süresini öldürüyor, hem de hiçbir performans sağlamıyor.

Zamanında yaptığım geekbench testlerinde 5 rakam fark bile yoktu.
Yamaların ekran kartı ile ilgisi yok ama yinede büyük ihtimal depolara koydukları sürücü ile ilgili olsada unigine superposition için yaptığım testlerde ise diğer dağıtımlara göre rezalet idi.

Yani ne depoları daha iyi nede performans artıyor, üstüne derleme süresini arttırarak köstek oluyor.

Cachy OS performansı daha yüksek ve daha kullanıcı dostu. Endeavour OS saf Arch ile aynıdır, tek fark kurulumun arayüzlü olması diyebiliriz. Ana amacı da budur. Endeavour OS için daha deneyimli olmak gerekir.

En iyisi Arch aga. Eğer ikisi arasında kaldıysanız EndeavourOS öneririm.

Cachy OS kullanıcıların biraz daha rahat çalışması ve sistem için otomatik optimizasyon ayarları içeriyor. Tecrübeniz yoksa cachy OS kullanın.

Kernelleri birçok popüler dağıtımda varsayılan olarak kullanılmaya başlandı. Arch tabanlı olduğundan sevmeyeni çok ama başarılı buluyorum ben de.

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
1.5 yıldır saf Arch Linux'ta deneyimim vardı zaten(oyun oynayan biri değilim. Bug bounty ile uğraşıyorum). Konuda ki iki distroyu merak ediyordum herhangi farklılık, performans artışı vs. var mı diye. Sonuç olarak 10 dakika önce CachyOS kurdum. Performans konusunda aman aman bir farklılık görmedim. Paketleri hızlı kuruyor gibi geldi ama ondan da pek emin değilim çünkü zaten pacman aşırı hızlı. Şimdilik net bir şey söyleyemiyorum. Ek olarak GNOME 48 de gelen yenilikler çok güzel olmuş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…