Cadde kenarında olan eve gürültü girmesi nasıl önlenebilir?

Yer
Ortadoğu'da bir ülke
Arkadaşlar bir bilginiz var mı? En ufak gürültüden dahi nefret ediyorum. İşkence gibi bir şey oldu artık. İyi bir yalıtım buna çözüm olur mu? %0 gürültü elde etmek mümkün oluyor mu yalıtımlarda?

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi yalıtımı da yaptırsanız %100 olarak engellemez ama iyi bir yalıtım gürültü sorununu büyük ölçüde çözebilir ayrıca camlara da belli işlemler uygulanıyor diye biliyorum.

Dışarı 2 kat 4 cm strafor, içeri de 2 adet 5 cm 150 yoğunluk taşyünü, doğramalara da kaliteli çift cam taktırırsan dışarıda insanlar yaşıyorsa rahatsız olacağın miktarda ses gelmez.
Ama cüzdanında kocaman bir delik görebilirsin. Her yalıtım aynı değildir. %0 gürültü imkansız çünkü evinin önünden uçak da geçebilir. Belirli mesafeden belirli desibeli odanın desibelini artırmayacak şekilde yalıtım mümkün. Ama sayılara göre durum da değişiyor.

bunlar var ise yapabilirsin. Ama sesin tamamını ölüm sessizliğine çevirmez ama belli bir miktar azaltır.

Tek cama göre daha kalın oluyorlar. Tek camın çift cam kadar kalın olanına hiç denk gelmedim ben. Doğramayı da değiştirmeniz gerekir.
Daire içine strafor, üstüne alçıpan da kullanabilirsiniz. Sadece camdan geldiğini sanmıyorum. Geceleri falan rahatsızlık yapıyorsa hem ses, hem ısı yalıtımı olarak camın önüne bir strafor koyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…