Çakı taşımak serbest mi?

Arkadaşlar selam. 2008 doğumluyum. Yaşımı tamamladım. Tam olarak 14 yaşımdayım, 15'ten gün alıyorum.

Sustasız açıldığı zaman bile elimi geçmeyen (4 cm daha kısa elimden) çakı taşımak serbest mi? 3 Afgan dövecekti beni geçen gün. Sopa ile vurdum anca gittiler. Sopa olmadığı durumlarda kendimi korumaya yönelik bir eşya lazım. Muşta, kelebek de tam bir suikast işi olduğundan pek yasal gözükmüyor. Sustalı da aynı şekilde.

Taşırsam para/hapis cezası yer miyim?

Yaylı veya otomatik olmayan kendiliğinden açılmayan; yani sustalı olmayan ve buna ek olarak belli başlı başka yasaya uygun özellikleri olan bıçaklar da taşınabilir. Bıçak taşıma mevzuatında bıçağın namlu uzunluğuyla ilgili bir kısıtlama ya da serbest bırakma yoktur. Yasa, bıçağın yapılış amacına göre yasaklamaya veya serbest bırakmaya karar vermiştir. Bu nedenle 5 cm uzunluğunda bir namlusu bile olsa, saldırı amaçlı bir bıçak taşıyamazsınız. Ancak çok iri bıçaklar, saldırı durumlarında ölümcül hasar verme potansiyeli daha yüksek olduğundan ötürü, kolluk kuvvetlerinin size kuşkuyla yaklaşmasına zemin hazırlayacaktır.

-Alıntı- Hangi Bıçaklar Taşınabilir, Merak Ediyorsanız Buraya TIklayın

Xray'da sorun olabilir okula goturmezsen sikinti olacagini sanmiyorum. Okulda da arama yaparlarsa patlarsin.
Okula falan götürmem okul ile aram 50m falan. Sadece dışarıda taşıyacağım.
Sustalı yasak. Bıçak 15 Cm'i geçmeyecek diye biliyorum. Kutusunda ve kapalı olduğu zaman taşımak serbest çakıyı.
Benim bıçak yaylı veya sustalı değil. Düz aç kapa çakı. Tam 15 cmmiş açık iken. Bir tuşa bas şak diye açılsın falan yok yani.

Atabilirsem elimin üstünde açık iken bir fotoğrafını atacağım.

Okula falan götürmem okul ile aram 50m falan. Sadece dışarıda taşıyacağım.

Benim bıçak yaylı veya sustalı değil. Düz aç kapa çakı. Tam 15 cmmiş açık iken. Bir tuşa bas şak diye açılsın falan yok yani.

Atabilirsem elimin üstünde açık iken bir fotoğrafını atacağım.
1668990593232.png

Bıçak bu şekilde. Sustalı değil. Yarı/tam otomatik de değil. Dümdüz aç kapa çakı. Fazla büyük de değil o yüzden saldırıya pek gelmez. Sadece karşıdakini korkutmak için taşıyorum.

@Techno34 Bu yasal değil mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam. 2008 doğumluyum. Yaşımı tamamladım. Tam olarak 14 yaşımdayım, 15'ten gün alıyorum.

sustasız açıldığı zaman bile elimi geçmeyen (4 cm daha kısa elimden) çakı taşımak serbest mi? 3 Afgan dövecekti beni geçen gün. Sopa ile vurdum anca gittiler. Sopa olmadığı durumlarda kendimi korumaya yönelik bir eşya lazım. Muşta, kelebek de tam bir suikast işi olduğundan pek yasal gözükmüyor. Sustalı da aynı şekilde.

Taşırsam para/hapis cezası yer miyim?

Okula götürmediğin sürece sıkıntı olmaz bence. Ben okuldan atılmıştım o yüzden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı