Çakma akrapovic veya farklı egzoz motora zarar verir mi?

Wufı54

Hectopat
Geçenlerde yeni bir motosiklet aldık bu motora akrapovic takmak istiyorum fakat orijinaller 100k çıkmaları 50k çakmalar. Bunlara göre çok ucuz motora herhangi bir zarar verir mi? Top Speed'inde falan değiilim benim için sesi önemli.

Motor MT-09 2023.

Sana tavsiyem asla çakmasını alma, sesi içinse arkaya bi şişe bağlarsan alet nalet olur.

Şu güzelim motorların orijinalliğini neden bozarsınız anlamıyorum, o egzoz o motora uysaydı fabrika o şekilde üretirdi. Sonra ceza yiyince de devlete para lazım diyorsunuz.

Şu güzelim motorların orijinalliğini neden bozarsınız anlamıyorum, o egzoz o motora uysaydı fabrika o şekilde üretirdi. Sonra ceza yiyince de devlete para lazım diyorsunuz.

Ben cezasına bir şey demiyorum razıyım ben motora zarar verir mi illa orijinal mi almak lazım diyor ona bakılıesa Yamaha'nın kendisi lisanslı akrapovic satmazdı.

Zararı yoktur aksine performans artacaktır stok egzozlarda çok susturucu olduğu için havayı daha rahat atamaz. Ama öyle bir egzozda hava çıkışı rahatlayacağından performans artar. Fakat egzozu full sistem mi yapacaksanız boğazdan komple boru ile yoksa slip on yani sadece son tüpü çıkarıp mı takacaksınız ? Eğer full sistem yapacaksanız katalizör iptal edileceğinden ötürü motorun sıkıştırma oranı değişecektir onun içinde yazılım ile yakıt hava karışım ayarları arttırılmalıdır ek olarak kn tarzı bir spor hava filtresi takmalısınız. Ama full sistem değilde sadece tüpü çıkarıp takacaksanız herhangi bir ek işlem gerekmez zararı olmaz sesi artar motorun top speed yani performansı da artar.

Teşekkür ederim keşke herkes sizin gibi sadece sorulanı cevaplasa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…