Çakma Razer Deathadder Alınır mı?

BloodyQinQ

Kilopat
Daha fazla  
Tahmini Teslimat Zamanı

Ürün bu fiyat olarak gayet uygnu, fakat aklımda bazı sorular var.
Aldığım duyumlara göre, orjinaliyle arasında nerdeyse hiç fark yokmuş.
Dpi ve kozmetik olarak birebir aynıymış, ama aklımda dayanıklılığı konusunda soru işaretleri var, sizce bu mouse alınır mı?
Lütfen sadece, herhangi bir replika razer ürünü kullanmış olanlar, veya bilgi sahibi olanlar yorum yazsın.
Ve lütfen, Reyzirrr en iyisidir abi yoavv, çakması alınır mı hiç? diyecek olan cahil veletler yazmasın.
Sadece bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim.

Aslında kopya konusunda oldukça başarılı Asya tarafı ve bu ürün de oradan büyük ihtimal ama Razer'ın pahalı olmasının sebebi adı ve pazarlaması dışında malzeme kalitesi, iyiliğini kanıtlaması diyebiliriz. Daha ucuz yapmak için aynı ürünü bir şeylerden kısmak gerekiyor. Zorundasın kısmaya ki ucuza satasın. Hadi diyelim Razer kadar kar marjı koymadılar, tamam. Ama aynı zamanda kar da yapmak zorundalar, yani malzemeden de kıstılar. Plastik'i dandik koydular, malzemeleri ucuz seçtiler. Garanti olarak, birinin telefonunu verelim "ürün bozuldu" derse kullanıcı hatası deyip kapatalım kalitesinde.

Yani ben kesinlikle önermem yan sanayi ürünü almanı, ucuz olması her zaman f/p olduğu anlamına gelmiyor. Kaliteli Logitech'in G102'si var, SteelSeries'in Rival 100'ü var. Mouse mu yok sana be? :D

Asıl fiyatı 49 dolar indirimden çıktığında Amazondan alma alternatifin doğuyor (tabi indirimden çıkması zor). Diğer yandan bir fareye bu kadar para verdiğinde garanti aramalısın yani Türkiye'den almak iyi oluyor yurt dışı garantili olmak kaydıyla diğer ülkelerden ucuza getirmek de iyi bir alternatif. Ancak fareden beklentilerin o kadar yüksekte olmaması lazım. Arkadaş da söylemiş Logitech G102 alabilirsin iyi bir fare, "gaming" için yeterli özelliklere sahip. Ama sırf "Razer" diye Çin'den sipariş etmek mantıklı değil. Aliexpress'ten mekanik şeyler almak çok daha iyidir. Yani hiç bir devre ünitesi barındırmayan "utility" ürünler almak daha garanti bir yol. Giyim gibi şeyler de buna dahil. Ve emin ol bir yerden sonra bu "gaming" ürünlerin ne kadar gereksiz olduğunu anlayacaksın. Şu an ben en fazla bu G102'yi alabilirim daha da yukarı çıkmam.

20 liralık klavye ile Lol'de Challenger olan da var yeter ki kendini geliştir. Bazı şeyleri "ihtiyaç" adı altında satmak çok yanlış sana katacağı en fazla yarım saniyelik avantaj bir şey ifade etmiyor. Profesyonel anlamda oynuyorsan zaten sponsorun oluyor otomatikman klavye fare gibi çevre birimlerinin en pahalısı sende oluyor.

Ferrari motorunu çıkarıp, tofaş motoru taktıklarını düşün. Şimdi fare de dış kalıbı bire bir aynı olmasına özen göstermişler ki alacak olanlar genelde görsel olarak aynı olduğuna inandırılmak istenilmiş.
İçindeki bileşenlerin çok kötü olduğunu sanmıyorum ama kablo kısmında sorun yaşayan bir çok kişi var.
Örneğin ; Kablo bir zaman sonra kendi kendine düğüm oluyor.

G102 al dostum Logitech de çok iyi bir markadır 20 liralık faresini kullandım 5 yıl dayandı şimdi tekrardan aynı fareyi aldım 1 yıl olacak. Arkadaşlarım 50 liraya EVEREST alıyor her ay bir tuşu bozuluyor sürekli makro tuşlarından söküp sol ya da sağ klik tuşlarıyla değiştiriyorlar. Fareyi alıp kullanamamak da var. Bazıları orijinal olup perakende kutusunda gelmiyor bu şekilde garantisi olmuyor ancak daha ucuz oluyor.

G102 al dostum Logitech de çok iyi bir markadır 20 liralık faresini kullandım 5 yıl dayandı şimdi tekrardan aynı fareyi aldım 1 yıl olacak. Arkadaşlarım 50 liraya EVEREST alıyor her ay bir tuşu bozuluyor sürekli makro tuşlarından söküp sol ya da sağ klik tuşlarıyla değiştiriyorlar. Fareyi alıp kullanamamak da var. Bazıları orijinal olup perakende kutusunda gelmiyor bu şekilde garantisi olmuyor ancak daha ucuz oluyor.

G102 almaya karar verdim, cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı