Çakma şarj aleti tablete zarar verir mi?

Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Merhaba, ben Samsung Galaxy Tab S7 adlı cihazıma yeni bir şarj aleti aldım. Ancak çakma olmasından şüphe ediyorum. Eski şarj aleti orijinal kutusundan çıkan 15W'lık şarj aletiydi. Yeni aldığım 45W değerinde. 350₺'ye satın aldım. Orijinali 900 küsur. Muhtemelen çakma ama kutusuna göre çakma gibi durmuyor. Kullansam tablete nasıl bir zararı olur?

Dosya Ekleri

• IMG_20230306_150823.jpg
    309,1 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_20230306_150815.jpg
    385,2 KB · Görüntüleme: 69
Gerçekten 45W ise bataryaya zarar verir.

Çakma olduğu için patlama vb olayları yaşanabilir ancak orada 45W yazdığına bakmayın yeni nesil teknolojik cihazlar gerektiği kadar elektiriği çeker işi bitince elektiriği kesmez bu yandan sorun olmaz ancak priz patlama gibi olaylar yaşanabilir adaptörün kalitesine bağlı.

Bataryanın ömrünü biraz kısaltır harici sorun olmaz kullanabilirsin

Şarj aletlerinin 15W, 30W, 45W vb. ifade edilen değerleri, sağlayabileceği maksimum değerdir. USB'ye taktığınız anda cihazınıza 45W gitmeyecek, telefon adaptörlerini tıraş makinenizin adaptörüyle bir tutmayın.

Adaptör, cihaz ile iletişime geçerek cihazın desteklediği maksimum watt'ı verir. Eğer iletişim kuramazsa varsayılan gücü verir, bu da USB portunun varsayılan değeri olan 2.5W'tır.

Eğer adaptör cihazınızla uyumluysa, orijinal adaptörün 15W olduğundan yola çıkarak ve cihazın da maksimum 15W desteklediğini öne sürerek yeni adaptörünüz de cihazınızı 15W ile şarj edeceğini söyleyebilirim. Ama ne olursa olsun, her zaman cihazınızın orijinal adaptörünü kullanın, hele ki farklı bir markanın orijinal olmayan adaptöründen uzak durun; en güvenlisi budur.

Samsung Galaxy Tab S7 45W şarj destekliyor hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…