Çalım yememek için ne yapmalıyız?

batsman44

Centipat
Daha fazla  
Karşı takımda sürekli bir çalım atan oluyor. Ve o gelirken bana yaklaşınca çift vuruş yapıp geçiyor. Ve çok hızlı yaptığı için engel olamıyorum. Beni geçmemesi için yani çalım yememem için ne yapmam lazım?

Karşı takımda sürekli bir çalım atan oluyor. Ve o gelirken bana yaklaşınca çift vuruş yapıp geçiyor. Ve çok hızlı yaptığı için engel olamıyorum. Beni geçmemesi için yani çalım yememem için ne yapmam lazım?
Hocam bir takımda oynuyorsanız bu soruya zaten biz cevap veremeyiz ama halı sahada vs diyorsanız; Adamı karşınıza alın hafif kambur durun iyice odaklanın topun gittiği yere ayak koyun.

Eğer genellikle aynı hamleyi yapıyorsa önceden tahmin edip o tarafa geçmeye çalışabilirsiniz. Belki hamle yapmadan önünde durabilirsiniz.

Rakip üzerinize gelirse sizde geri gidin ve şut atmasına izin vermeyin.

Eğer genellikle aynı hamleyi yapıyorsa önceden tahmin edip o tarafa geçmeye çalışabilirsiniz. Belki hamle yapmadan önünde durabilirsiniz.

Rakip üzerinize gelirse sizde geri gidin ve şut atmasına izin vermeyin.
Üzerime gelirken ben de onun üzerine gidiyorum yapmayayım mı?

Üzerine gitme. Asla kayma önünde ise. Herzaman son kişi olduğunu düşünüp ayakta kal. Ayağından açarsa topu kayıp uzaklaştırırsın zaten. Onun çaprazında durup açısını kapa. Müdehale etmek yerine kaleye doğru geri git. Aynı zamanda pas açısını da kapa. Yer tutmayı zamanla öğrenirsin. Doğru bir şekilde açısını kaparsan pes edip geriye pas atar . O zamana kadar da savunma gelip baskı yapar ve topu büyük bir ihtimalle alırsınız.

Bu arada bunlar stopersen işe yarar.
Fizik de çok önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı