Evet hocam tamamdır anladım. Arkadaşın konuda yazdığına göre zararı biraz fazla bu yüzden %100 kesin emin konuşmak istemedim. Ama en azından eşyaların gittiği karşı tarafa VAC ban attırılamaz mı?@Moon34, zararını geri alamaz. Önceden Steam destek, hesabını çaldıran kişilerin eşyasını geri veriyordu fakat Rusların bu durumu suistimal etmesi nedeniyle geri vermemeye başladı. Ruslar bu yöntemle eşyaları kopyalayıp Steam'in pazar dengesini bozuyordu.
Hayır takas arkadaşıma gönderildi sadece hesabım incelemede olduğu için iptal edildi dedi steamdaki kişi 5-7 gün içerisinde tekrar teslimat edilecektir ogeleriniz dediYazan yazı profilinizin özet kısmında yazılı, yani Steam tarafından değil biri tarafından yazılmış.
Takas için gönderdiğiniz eşyalarınız da başka hesaba geçmiştir, takas geçmişinden sizin takas yapmak istediğiniz hesap ile iptal edilip farklı hesaba takas gönderilmiş olduğunu görürsünüz büyük ihtimal. Geçmiş olsun.
Nasıl alıyorlar APİ keyi zaten son zamanlarda steam dili Rusça olmuştuAğa çok fena dolandırıldın. API keyini alıp seni böyle bir olaya çekmişler.
Hocam takas geçmişinde sadece arkadaşıma gönderildi olarak gözüküyor oda onaylanmadı zaten başka biri yok takas geçmişindeBu API key dediğimiz olay, Steam Web API diye geçer ve internet sitelerinden takas, kumar vb. gibi işler için kullanılır. Takas işlemi için kullanılır. Her ihtimale karşı sıfırladım, sizlerin de sıfırlamasını tavsiye ederim. Lazım olursa kullanırsınız. Bu Web API çalınması olayı, son günlerde dolandırıcıların sıklıkla kullandığını yöntem.
Karşı taraf bu Web API'yı nasıl çalabiliyor? Bilinmeyen ve şüpheli linklere (bağlantılara) tıklarsanız, rahatlıkla çalınabilir. Bu yüzden her linke (bağlantıya) tıklamayacaksınız. En yakınınızdan bile link (bağlantı) gelse şüpheyle yaklaşın. Bu bağlantılar da "bedava 50 dolar ister misin" tarzında oluyor. Bu bağlantıya bir kere tıklarsanız sizin de API'nız çalınır ve sizin üzerinizden başkalarına virüslü link atılır.
VAC hile koruma sistemidir, dolandırıcılar topluluk üzerinden yasaklanabilir de dolandırıcıların binlerce hesabı var, asıl hesabı değil onların. Topluluk üzerinden yasaklanması da bir işe yaramayacaktır. Hile kullanmayan birisi de VAC yasaklanamaz. Konu sahibinin soğuk bir bardak su içmesinden başka yapacak bir şeyi yok.
Arkadaşım dan başka kimseye gitmedi takas geçmişinde oda onaylanmadı zatenSeni öyle bir dolandırmışlar ki hâla farkında değilsin. Arkadaşıma yolladım sanıp adama yollamışsın. Geçmiş olsun.
Bu Steam'de konuştuğunuz kişiyle olan sohbetin ekran görüntüsü vs. var mı?Hayır takas arkadaşıma gönderildi sadece hesabım incelemede olduğu için iptal edildi dedi steamdaki kişi 5-7 gün içerisinde tekrar teslimat edilecektir ogeleriniz dedi
Nasıl alıyorlar APİ keyi zaten son zamanlarda steam dili Rusça olmuştu
Hocam takas geçmişinde sadece arkadaşıma gönderildi olarak gözüküyor oda onaylanmadı zaten başka biri yok takas geçmişinde
Arkadaşım dan başka kimseye gitmedi takas geçmişinde oda onaylanmadı zaten
Yazan yazı profilinizin özet kısmında yazılı, yani Steam tarafından değil biri tarafından yazılmış.
Takas için gönderdiğiniz eşyalarınız da başka hesaba geçmiştir, takas geçmişinden sizin takas yapmak istediğiniz hesap ile iptal edilip farklı hesaba takas gönderilmiş olduğunu görürsünüz büyük ihtimal. Geçmiş olsun.
Seni öyle bir dolandırmışlar ki hâla farkında değilsin. Arkadaşıma yolladım sanıp adama yollamışsın. Geçmiş olsun.
Bu Steam'de konuştuğunuz kişiyle olan sohbetin ekran görüntüsü vs. var mı?
Bir Steam çalışanı sizinle Steam üzerinden iletişime geçmez ve Steam çalışanlarında "Steam ya da Valve" tarzında bir profil rozeti oluyor. Oradan gerçek çalışan olup olmadığını görebiliyorsunuz ve API çalarak böyle bir şey yapmış. Geçmiş olsun, büyük dolandırılmışsınız.
Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, dolandırıldınız. Takas geçmişinden kime gönderdiğinize bakarsanız gönderdiğiniz kişinin arkadaşınız değil de arkadaşınızla aynı isim ve profile sahip olan başka bir hesap olduğunu anlayacaksınız. Hiçbir Steam çalışanı sizinle Steam'in mesaj yoluyla iletişime geçmez. Arkadaşım da aynı şekilde dolandırıldı. Eşyalarınızı geri vermezler. Bir bardak soğuk su için.
Steam envanterinize girip görselde olan üç noktadan takas geçmişini görüntüler misiniz?
Eki Görüntüle 2472064
Nasıl bir rozeti vardı? Gösterebilir misiniz?
@Moon34, zararını geri alamaz. Önceden Steam destek, hesabını çaldıran kişilerin eşyasını geri veriyordu fakat Rusların bu durumu suistimal etmesi nedeniyle geri vermemeye başladı. Ruslar bu yöntemle eşyaları kopyalayıp Steam'in pazar dengesini bozuyordu.
Steam yazısını bile farklı bir karakterle yazmışlar, oradan anlaman gerekirdi. Geçmiş olsun.