Çalınan telefona ait Gmail hesabını kullanmak sıkıntı olur mu?

Altairr

Hectopat
Geçen hafta ablamın telefonu çalındı. Polise IMEI numarasını falan verdi ama umudumuz kalmadı o telefondan. Unuttuk o telefonu. Benim sorum şu olacak: Ablam şu an yeni telefon alıyor. Yeni kullanacağı telefona eski Gmail hesabıyla girerse WhatsApp dahil birçok hesabına ve buralardaki medyasına erişebileceğini söyledim. Fakat aklıma da takıldı, yeni telefonunda eski Gmail hesabını kullanması güvenlik açısından sorun olur mu? Yeni bir Gmail hesabı açıp onu mu kullanması gerekir? Ve ek olarak başka nelere dikkat etmesi gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski maili kullanabilir ama şifreleri değiştirmesini ve 2FA açmasını öneririm.

Zaten o telefon şifreli ise açmazlar ve hard reset atarlar. Dolayısıyla emaile ulaşamazlar. Kullanmanızda sorun yok. Halbuki IMEI den ziyade e-posta ile o cihazı sıfırlanmadsn önce konum bilgisine ulaşıp bulabilirsiniz.

Gmail'den telefonun konumunu öğrenebiliyordunuz hatırladığım kadarıyla bir kurcalayın.

Telefonda desen kodu vardı. Umarım dediğiniz gibi olur, hesaplarına bir şey olmaz. Korkudan banka kartlarını bile kapattı Polis sadece IMEI istemiş sanırım. Telefona da çoktan reset atılmıştır. Geçen hafta pazar günü olmuştu olay.

Cihazı bul açıksa bulunur ve Google hesabı ayarlarından hesabın girildiği cihazlardan çalınan telefonu silin.

Emailden bulabilirdiniz cihazı. Hala deneme şansınız var hocam. Google hesabından cihazı bulabilirsiniz. Deneyin.

Gmail'den telefonun konumunu öğrenebiliyordunuz hatırladığım kadarıyla bir kurcalayın.
Gmail hesabına giriş yapmayı denemiştim ilk başta fakat telefona bildirim, sms falan gönderdiği için bir türlü giriş yapamadım kendi bilgisayarımdan

Cihazı buldan cihazını bulabilrsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…