Çalışan RAM Slotu Çalışmıyor

Yer
Konya
Daha fazla  
Arkadaşlar, işlemcinin macununu yenilemek için elimin altında rahatsız etmemesi parçaları teker teker çıkardım. Ekran kartı ve RAM'i tekrar taktım son olarak 2 tane RAM slotum var ve 2sini kullanıyordum. Bütün parçaları takım çalıştırdığımda kasa elektrik alıp 3 saniye çalışıyor işlemci fanı falan dönüyor tekrar duruyor kendi kendine çalışıyor 3 saniye sonra tekrar duruyor. RAM'ları teker teker denediğim de slotun birinin çalışmadığını fark ettim neden yapmış olabilir bu? Öncesinde çalışan parça nasıl bozulabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam, RAM'ları tam oturtuyorum ama olmuyor. Başta işlemcide sorun oldu sandım, yanılmışım kafayı yiyeceğim ya.

RAM'lerin 1 tanesini çıkarınca açılıyor mu?

Benzeri bana da olmuştu. Sistem 4 kere falan kendi kendine açılıp kapandı. PC’yi açıp biraz bekleyin.

Evet 1 tanesini çıkarınca çalışıyor. Ben tekrar deneyim ramları ve slotları değiştirerekte deneyim sonucunu yazarım.

Denedim. Ramları tek takarsam çalışıyor. Slotları değiştirerek taktığım zaman birinde çalışıyor diğerinde çalışmıyor. 2. ramıde denedim o da aynı sonucu veriyor slotun biri çalışmıyor. Nasıl bozulabilir slot, ne yaparsak bozmuş olabiliriz?

Son düzenleme:
Yamuk bir pin varsa iğne ile düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Olmazsa garantiye yollarsınız. O da olmazsa tek modül bir ram alıp elinizdekileri satabilirsiniz.

Saçma gelebilir ama bir fikirdir. İnsan beyninde vücudu kontrol eden ayrı noktaları ayrıdır. Acaba işlemcide de öyle bir durum var mıdır? Yani işlemcinin pinlerinden birine zarar gelse anakartın herhangi bir noktasına etkisi olabilir mi?

Hayır hocam bulamadım. Sanırım slotta bir sorun var. Onunda işlemciden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. RAM'i 2x2GB kullanıyorduk artık 1x4GB falan kullanırız artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…