Çalışınca pili döndüren devre nasıl yapılır?

LLuser

Centipat
Daha fazla  
Viral bir video vardı, adam anahtarı kapatıyor motor yerine pil dönüyordu. Ama pil yatay olarak değil dikey dönüyordu, daha doğrusu pil yuvasının içindeyken dönüyordu. Devrenin altında güç veren gizli bir pil olduğunu tahmin edebiliyorum, pili döndürmek için ne kullanılıyor onu bilmiyorum.

Viral bir video vardı, adam anahtarı kapatıyor motor yerine pil dönüyordu. Ama pil yatay olarak değil dikey dönüyordu, daha doğrusu pil yuvasının içindeyken dönüyordu. Devrenin altında güç veren gizli bir pil olduğunu tahmin edebiliyorum, pili döndürmek için ne kullanılıyor onu bilmiyorum.

Hocam onun adı homopolar motor. Şimdi yapım aşamalarını atsam AI diye uyarılacağım. Size nasıl atacağımı bilmiyorum o yüzden.

Pil yuvasının alt tarafını kesip açın. Bir tane motor alıp ucuna oyuncak araba tekeri takın. Teker pile teğet olacak şekilde altına yerleştirin. Daha iyi tutması için tekerin etrafına elektrik bandı veya paket lastiği takabilirsiniz.

Siz madde madde yazın ben sizi savunurum. Ama AI kullanmak yok. 🙃

Bende hep merak etmişimdir çünkü.

Hocam 1.yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir bakır tel kesin.
2.telin ortasını bulun ve burada bir v şekli oluşturacak şekilde bükün.
3.v şeklinin her iki ucunu aşağıya doğru bükerek, telin uçlarının pilin altına temas edebileceği bir yapı oluşturun.
4.neodimyum mıknatısı pilin düz olan - kutbuna yerleştirin.
5.pil ve mıknatısı birlikte dikey olarak, mıknatıs altta olacak şekilde düz bir yüzeye yerleştirin.
6.hazırladığınız telin v şeklindeki tepe noktasını pilin + kutbunun üzerine yerleştirin.
7.telin uçlarının alttaki mıknatısın kenarlarına hafifçe temas ettiğinden emin olun.
8.tel doğru şekilde yerleştirildiğinde, elektrik devresi tamamlanır ve tel dönmeye başlar. Hocam işaretler vs. mükemmel olma sebebi Technopat'ın özelliği.

Hocam 1.yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir bakır tel kesin.
2.telin ortasını bulun ve burada bir v şekli oluşturacak şekilde bükün.
3.v şeklinin her iki ucunu aşağıya doğru bükerek, telin uçlarının pilin altına temas edebileceği bir yapı oluşturun.
4.neodimyum mıknatısı pilin düz olan - kutbuna yerleştirin.
5.pil ve mıknatısı birlikte dikey olarak, mıknatıs altta olacak şekilde düz bir yüzeye yerleştirin.
6.hazırladığınız telin v şeklindeki tepe noktasını pilin + kutbunun üzerine yerleştirin.
7.telin uçlarının alttaki mıknatısın kenarlarına hafifçe temas ettiğinden emin olun.
8.tel doğru şekilde yerleştirildiğinde, elektrik devresi tamamlanır ve tel dönmeye başlar. Hocam işaretler vs. mükemmel olma sebebi Technopat'ın özelliği.

Ev yapımı DC motor videosu görmüştüm, ona benzer bir şey mi yapıyoruz. Ayrıca the user 0 adlı arkadaşın yazdığı şey daha kolay değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı