Çalışma masası hazır mı alınmalı, yapılmalı mı?

Makaleler
1
Uzun süredir bilgisayar/çalışma masası arıyorum. Odada koyacağım yer 1.5 metre uzunluğunda fakat hazır masalar küçük ve fiyatlar fazla geldi, sizce hazır mı almalıyım yoksa 8 parça tahta kestirip kendim mi yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar kasası ile masayı hibritleyip bir güzel bir şeyler yaptırabilirsen yaptır.
Linus'un yaptığı masa şu mesela.
images (1).jpeg

Bilgisayar kasası ile masayı hibritleyip bir güzel bir şeyler yaptırabilirsen yaptır.
Linus'un yaptığı masa şu mesela.
Eki Görüntüle 282320
Bunu düşündüm fakat cam masrafı çok fazla arttıracak diye korkuyorum normal cam takamam mecbur temberli cam olmalı 5mm. Bütçem 400-500 arası, gerekli aparatlar bulabilirsem modüler olması için uğraşacağım.

Bir marangoza çizdirip yaptırmalısın hazır satılandan daha pahalı olur faktat kullanışlı ve uzun ömürlü olur.
Solidworks'te çizimini yaptım, çizdirmeme gerek yok. Kalite düzeyi fark edilir derecede olursa fiyat önemsiz bence. Bütçem 400-500 arası, ilerde 3 monitör(2 24", 1 27") kurulumu yapacağım için uzun ve enli olmasını istiyorum.

Kendin yapma veya yaptırma imkanın varsa, en iyisi öyle yapmak. Çünkü piyasada bu şekilde satılan masalar kalitesiz oluyor. Kaliteli olanlar zaten çok pahalı.
Haklısın ancak fiyata göre tahtanın kalitesi de değişiyor ve marangozluk konusunda hiç bilgim yok. Araştırma yaptım ancak zamanla kazanılan tecrübe gibi olmuyor.

Ben olsam param ve imkanım var ise kendim yapar ya da iyi bir marangoza yaptırırdım. Şimdiki hazır çalışma masaları gerçekten berbat, bir tane almaya niyetim var. Baktıklarımın hiçbirisi istediğim şekilde değil. Tasarım ve dekorasyon sektöründe güzel ürünler üretiliyor fakat bazen istediğiniz bir masayı bulmak zor ve bulsanız da fiyatı yüksek oluyor.

Ben olsam Pinokyo'yu yapan Gepetto usta gibi bir marangoz bulurdum. :)

Ben bir kağıda çizdim istediğim masanın şeklini ve görüntüsünü. Sonra gidip kestirdim ve parçaları teslim aldım. Evde babam ile montajını gerçekleştirdik. İyi kısmı oldukça ucuza gelmesi ve istediğin şekil de tasarlıyor olabilmen.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı