Çalışma masası önerisi

khuton

Centipat
Daha fazla  

Merhaba.
Yeni bir masa almayı düşünüyorum. Ölçüleri 180x80 cm olan bu masanın üzerine bilgisayar kasamı da koymayı planlıyorum. İki masa modeli dikkatimi çekti; ancak sallanma gibi bir sorun yaşar mıyım diye endişeliyim. Bu konuda fikrinizi almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kasanı koyacaksan L masa al rahat edemezsin düzlerde yer sıkıntısı olur örnek atayım.

Şu anda çift monitör ve kasa masa üzerinde yer alıyor. Düz bir masa kullanıyorum ve genel olarak memnunum; ancak masa sallanıyor. Ayrıca en ve boy açısından biraz küçük geliyor.

Bence en iyisi el yapımı bir marangoz eli değmiş ahşap masalardır. Hem evinize ve size uygun özel ölçüde yapılabilir. Hemde kaliteli olur. Mesela kendi masamı 700 tl karşılığında dedeme yaptırmıştım.

Birkaç yere sordum ancak çok uçuk fiyatlar söylediler. İstediğim ölçü 180x80 cm. Sadece sağlamlığı ve sallanma durumu konusunda sorun yaşar mıyım, bunu öğrenmek istedim.

En ufak Mouse oynatmada sallanma garantili masa.

Birkaç yere sordum ancak çok uçuk fiyatlar söylediler. İstediğim ölçü 180x80 cm. Sadece sağlamlığı ve sallanma durumu konusunda sorun yaşar mıyım, bunu öğrenmek istedim.
Bana kalırsa, en azından ürünün mağazasına gidip ürüne bir göz atılmalı. İnternetten sadece yorumları okuyarak araştırmak zor oluyor.

Yakınında varsa bir demir doğrama atölyesinde kendi ihtiyacına uygun masa iskeleti yaptır. Üzerine de yine ahşap doğramacıdan iskelete uygun mdf yüzey yaptır. Fiyat olarak bu hazır masalarla ya aynı paraya ya da bir tık daha pahalıya denk gelir. Ancak sağlamlık olarak hazır masalara fark atar. Kendim 3x3cm kalınlığında demir profillerden çok fazla destek noktası olan direksiyon setimin montajına uygun ömürlük bir masa yaptırdım. Direksiyonun force feedbacki bile masayı sarsamıyor. Bahsettiğim atölyeler sanayi bölgelerinde olur genelde. Çok uçuk fiyat da vermezler. Şehir merkezindeki mağaza kafasındaki mobilyacılara hiç bulaşma. Oralarda fiyat yüksek olur. Dediğim yerler direkt temel bileşenlerin imalatçısı olduğu için müşteri olarak en uygun fiyatı bu tarz yerlerden alırsın. Aşağıya benim masanın sağlamlığına örnek olması için demir iskeletinin fotoğrafını atıyorum. Hazır masalarda kolay kolay bu kadar demir kullanmazlar.

Bencede haklısın bu masaya sadece 700 tl ye sahip oldum

Dostum, eline sağlık. Büyük bir ihtimalle ben de böyle bir masa yaptıracağım. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…