Arkadaşlar merhabalar. Ben şu anda 11. sınıf sayısal öğrencisiyim ve bu hafta başlayan bir problemimden bahsetmek istiyorum. Bu zamana kadar en az 3 saatlik oturumlarla sayısal derslerimi en az iki kaynaktan hallediyor, aynı zamanda TYT matematik ve TYT geometri adına belirli konuları bitiriyordum. İlk dönem gerçekten iyiydim; en az 3 saat, bazen 4-5 saate kadar çıkabiliyordum. Bunun 9. ve 10. sınıfta da aynı şekilde 3 saatlik oturumlarla ders çalışmamın etkisi olduğunu düşünüyorum.
Ancak tatilden sonra bir çöküş başladı. Hafta içi 3 saati zor görmeye başladım. Ders çalışmak zor gelmeye başladı, haftasonu yazdığım planlara da uyamaz oldum. Özellikle dün (cuma) ve bugün tamamen boş günlerimdi fakat planlarıma uyamadım ve matematikten sadece bir konuyu zor bitirdim. Şu anda bile ders çalışıyorum ama inanılmaz derecede “yetiştirememe” korkusu bastı. Bu panikten dolayı moralim bozuluyor ve çalıştığım derse bile çalışasım gelmiyor.
Birkaç gündür ders çalışmak hiç istemiyorum. Planlarıma uyamamak canımı çok sıkıyor. Kendimi inanılmaz yetersiz hissediyorum. Herhangi bir dershane, özel ders veya koçluk almıyorum; tamamen evden çalışıyorum. Evde yaşadığım bazı sorunlardan dolayı da derslere odaklanamadığım oluyor. Bu yüzden bazen kendimi aşırı yetersiz ve umutsuz hissediyorum.
Hedefim çok büyüktü çünkü İTÜ Bilgisayar Mühendisliğini istiyordum. Rakiplerim yardırırken benim burada yerimde saymam moralimi çok bozuyor. Bunun neden olabileceğini ve bu süreçten geçen arkadaşların nasıl atlattıklarını yazarsanız sevinirim.