Çalışmadığım için babam haklı mı?

Yusuf Aydıner

Decapat
Çalışmıyorum diye babam suratıma bakmıyor, her gün bana laf ediyor. Markete, pazara gidince kardeşimle anneme bir şeyler alıyor, geziyor ama bana karşı çok cimri davranıyor. Şimdi çalışmadığım için haksızım ama anlamadığım nokta bu sebepten bana böyle davranmakta haklı mı? Yani bildiğiniz gibi değil öyle tavırları var ki sanırsın düşmanıyım. Örneğin annem telefonunda sorun olduğunu düşünüyordu, internet mutfakta çekmiyor diyordu. Ben de modemle alakalıdır dedim, o sırada babam suratını büküp çalış da iyisini al diye sesini yükseltti bana.

Son düzenleyen: Moderatör:

Haklı kanka. Her baba her erkek evladına böyledir. Ama kötü niyetten değil adam haklı olarak senin hayatını kurmanı istiyor. Kaç yaşındasın?

Hocam, o kadar az bilgi vermişsin ki yani ne diyelim. Kaç yaşındasın, okuyor musun, okuyorsan ne okuyorsun, ne mezunusun, sağlıklı mısın, bilmiyoruz ki durumunu.

20 yaşındayım.

Yani üniversiteye gitmiyorsan ve lise bittiyse artık senin bir şeyler yapman lazım. Adama da yazık tüm ömrü boyunca çalışıyor çalışır da ama her zaman o yanında olmayacak.

Hiçbir mesleğim yok zihinsel engelim var.

Kanka inan bana zihinsel sorunlar boş durmaktan ve amaçsızlıktan oluyor. Sevdiğin bir işe gir çalış o zaman farkı göreceksin. Tamamen geçmeyecek ama en azından kafan meşgul olur.

İkiniz de haklısınız baban çalışmadığın için, sende psikolojik şiddet gördüğün için, çalışsan iyi olur gene de tutum kötü.

En azından bir spora başla, bir şekilde konfor alanında saygıyı kazan sonrasında finansal açıdan özgür olmana bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…