Çalışmaktan korkuyorum

developermami

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, 1 yıldır yazılım işi yapıyorum. 400 bin TL biriktirip, Fiat Egea 2022 model bir araç satın aldım. Geri kalanını kredi ile finanse ettim. Şu anda yaklaşık 250 bin TL kredi borcum var. 5 ay sonra elime yaklaşık 300 bin TL geçecek ve araç borcunun tamamını kapatıp işten ayrılmayı planlıyorum.

Şu an evimin hemen yanında bulunan bir markete manav olarak işe girdim ancak reel hayatta hiç çalışmadığım için korkuyorum. Bu normal mi? El becerimi hiç geliştirmemiştim; tamamen yazılıma odaklı yaşıyordum. Çalışmaktan korkuyorum. Bu korkuyu nasıl yenebilirim?

5 ay sonra eline 300 bin TL geçecek ve bunların yanında zaten işin varken manav olarak bir markette işe başladın ha?

Şöyle hocam internet işimin hiçbir zaman garantisi yok 1 senedir devam ediyor fakat hiçbir zaman garanti değil.
İşe girme sebebim araç taksitini garanti almam yani 5 ay sonra ödersem zaten calismami gerektircek bir durumum yok.
Şu an bunun endişesi var sadece umarım anlatabilmişimdir.

Yahu hocam gözünü seveyim bir işi zaten hali hazırda yapıyorken, ikinci bir işe başladığını iddia ediyorsun. Zaten bir işin var, aynı zamanda iki işte nasıl çalışacaksın, ikizini mi devreye sokacaksın?

Sen elindeki işini mi kaybettin ki manava gireceğim diyorsun ha? Hem oturduğun yerden o kadar para kazanacaksın krediye gireceksin sonra da internet işin normal bir şekilde devam ederken birdenbire işinden ayrılıp manava gireceksin. Güldürdü beni sadece.

Yazılım işinden istifa edip öyle manava girecekmiş bir de.

Hocam sektör TR'de yasaklı sektör.
Oradan gelen paranın hiçbir zaman garantisi olmadığı için işe giriyorum.
Mevcut işime zaten devam ediyorum.
Tam otomosyon olduğu için başında durmam gereken bir şey yok.
Araç taksitini garantiye almam için işe giriyorum kısaca konu bu. Buralara çekilecek bir şey yokken nasıl geldi anlamadım.
Kendimi yanlış anlatmışta olabilirim.
Bu kadar üstüme gelinmesine gerek yok kimseye saygısızlık yapmıyorum yapmam.

Yeni işiniz hayırlı olsun hocam. İnsan adapte olabilen bir varlıktır, zamanla alışırsınız ve korkunuz gider inşallah.

Yazılım ne zamandan beri yasaklı sektör oldu Bitcoin falan oralardan vuruyorsan parayı yazılım deme ona.

Girdiğin işte üstün olan sensin, eğer sen işten çıkarsan oranın sahibi geçici olarak da olsa bir "eksik eleman var" paniğine girecektir. Yazılımcıdan mavana güzel bir geçiş gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…