Çalışmaya başlamak için tavsiyeler

298842

Hectopat
Merhaba, küçüklükten beri okula gereken değeri vermedim. Liseye geldiğimde koronayla beraber zaten önem vermediğim okuldan iyice uzaklaştım. 9 - 10. sınıfı normal okudum, 11. sınıfta açığa geçtim. Açığa geçmem aslında bu konuda çok faydalı oldu çünkü gerçekleri ve okulun önemini fark ettim. Şu anda çok pişmanım ve çok fazla ders çalışmak istiyorum. Günde gerekirse 10 saat ders çalışacağım. Dershaneye yazıldım, dershanem başlayacak. Sayısalda 65 bin hedefim var. Şimdi iyi güzel hedeflerim var fakat benim AYT altyapım kocaman bir sıfır. TYT de aslına bakarsanız çok iç açıcı değil. Ben bu açıklarımı kapatmaya, ders çalışmaya nereden başlamalıyım? Tek ricam bana bir yol gösterin, dediğim gibi günde gerekirse 10 saatten bile fazla çalışacağım fakat istediğim bölümü kazanmak istiyorum. Nereden başlayayım? Dershanem 2 Eylül de başlıyor fakat benim için geçirdiğim her saat önemli. Çalışmaya nereden başlayayım? Kimleri izleyeyim? Hangi konulardan başlayayım? Hangi kaynakları çözeyim? Önce TYT'ye mi bakayım AYT'ye mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle, TYT konularına odaklanarak sağlam bir temel oluşturmalısın, çünkü TYT, AYT'nin temelini oluşturur. Günde 10 saat çalışmayı planlıyorsan, bu zamanı TYT ve AYT arasında dengeli bir şekilde paylaştır. Sabahları TYT, öğleden sonra AYT konularına çalışabilirsin. Konu çalışmasının ardından bolca test çözmek ve düzenli olarak deneme sınavları yapmak önemli.

Bence 11. sınıf konularını çalış eylüle kadar. TYT'yi zaten normal okulda ders olarak almışsın, çalışmasan bile sıfır bilgi değilsindir en azından. 11. sınıf konusu AYT için önemli.

Eylülde de dershane ile birlikte hem TYT hem AYT çalışması yaparsın zaten.

Hocam ben bu konuları vesaire nereden izleyerek öğrenebilirim. Gerçekten bakındım Rehber Matematik vesaire ama adam bilen kişilere konunun üstünden geçiyor. Ben bilmediğim için anlamıyorum. Sıfırdan anlatan kimden izleyip öğrenebilirim?

Hocam dediğim gibi okula hiç önem vermiyordum. Dersleri dinlemedim, dinlediklerimi de unuttum bile. Sıfırım şuan.

Kaynak olarak örneğin, 3-4-5 Yayınları, Palme Yayınları çalışmanı destekleyebilirsin. YouTube'da Hocalara Geldik, Tonguç Akademi gibi kanallardan ders videoları izleyebilirsin. Sabırlı ol, motivasyonunu yüksek tut ve her gün planına sadık kalırsan, hedefine ulaşabilirsin.

Hocam bu yayınlara ve kanallara bakacağım. Zamanında derslere gereken önemi vermediğim için çok pişmanım, bu içimde motivasyon yapıyor. İstediğim bölümü de canı gönülden istediğim için bu da motivasyon yapıyor. Çalışma olarak da günde 10 saatin altına kolay kolay ineceğimi düşünmüyorum gene. Sadece dediğim gibi zaman kaybetmeden doğru kaynaklardan öğrenerek ilerlemek istiyorum. Benim için 1 saat bile kıymetli şuan. Bu arada kıymetli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.

Merhaba. Öncelikle günde 10 saat çalışmanı şu an tavsiye etmem çünkü bu kısa zamanda sıkılmanı sağlar. Geometri için "kenan kara" adlı şahsı öneririm TYT AYT geometriyi sadece onun videolarını izleyip üstüne 345 geo çözerek fulledim. Fizik için "VIP fizik". Kimya içinse çap yayınlarının konu anlatım fasikülleri var toplu bir şekilde TYT 2 fasikül AYT 6 fasikül bunları al ve sadece bu kitapların konu anlatımını izle üstüne bir iki test kitabı çöz videolar direk YouTube'da yok kitap kapağında nasıl ulaşacağın anlatılıyor videolara link ile gidiyorsun gizli videolara alınmış ve ek olarak bu yayının kimya yazarını tanıyorum kimya için vaz geçilmez bir yayın. Biyoloji için "dr biyoloji". Matematik için "Eyüp b".
Ve en önemlisi bütün derslerde hiç tereddüt etmeden alabileceğin yayın olan 345 ortak sahibi ve yazarını tanıyorum 345 bence piyasadaki en sağlam yayın.

Hocam önerileriniz için çok teşekkür ederim, dediğiniz kaynakları mutlaka alıp çözeceğim. 10 saat mevzusunda da benim sıkılacak zamanım veya lüksüm yok hocam. Sınavdan başarıyla, istediğim sıralamayla çıkabilmek için gerekirse sabah kalkıp çalışmaya başlayacağım gece uyuyana kadar. Tekrardan önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…