Çalıştıra CTRL+V yapmak riskli mi?

DeliVahit

Hectopat
Daha fazla  
PES 21 indirmek icin link arıyordum. Bir sitede recaptha robot dogrulaması gibi bir şey cıktı. Windows+R'den calıstır acıp CTRL+V yapmamı söylüyordu. Anlık dalgınlıgıma geldi enterledikten sonra saniyelik bir şey açılıp kapandı. Sonra jeton düştü. Nasıl sorunlara yol acabilir ve bunu nasıl kontrol edebiliriz?

Arkada serverden dosya indirip açtırmış olabilir diye düşünmekteyim ama emin değilim.

Herhangi birşey indirdin mi? İndirmediysen birşey olmaz diye düşünüyorum.

Herhangi bir şey indirdin mi? İndirmediysen bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Hayır o dogrulamayı gecmek icin yapıın diyordu bir şey indirmedim kapattım direk ama aşağıda saniyelik bir şeyler geldi diye hatırlıyorum.

Arkada serverden dosya indirip açtırmış olabilir diye düşünmekteyim ama emin değilim.
Zararı var mıdır ve nasıl kontrol edebiliriz?

Büyük ihtimalle cihazınıza farklı bir cihaz bağlandı. İnterneti kesip Kaspersky, ESET, Bitdefender ve Malwarebytes ile güvenli modda tam tarama gerçekleştirin.

(Çözümü hakkında pek bilgim yok, daha bilgili bir arkadaş cevaplayacaktır.)

Deneyeceğim bunu da sağolun.

Şöyle bir şey buldu bunun disında bir şey cıkmadı taramadan bu mu acaba?

Son düzenleme:
Hayır o dogrulamayı gecmek icin yapıın diyordu bir şey indirmedim kapattım direk ama aşağıda saniyelik bir şeyler geldi diye hatırlıyorum.

Zararı var mıdır ve nasıl kontrol edebiliriz?

RAT ise verilerin açısından zararı olabilir Win+r yap mrt yaz entere bas bu sana Microsoft kötü amaçlı yazılımları temizleme aracını açıcaktır birazcık eski bir görünüme sahip olabilir ama merak etme Windows Update ile kendisine sık sık güncelleme geliyor diye biliyorum. Eğer hiçbir antivirüs bunu bulamazsa maalesef format atman en sağlıklı çözüm olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…