Call of Duty Black Ops 6 ve Warzone'a TPM 2.0 ve Secure Boot zorunluluğu geliyor

Makaleler
26

Yavaş yavaş tüm Online tabanlı oyunlarda görmeye başladığımız TPM 2.0 ve Secure Boot ayarları artık güvenliğin temellerini oluşturuyor.

Call of Duty'de de sıklıkla rastlanılan hilelere karşı Activision artık TPM 2.0 ve Secure Boot özelliklerini zorunlu kılmaya hazırlanıyor. 7 Ağustos'ta sunulacak olan Sezon 5 güncellemesinde artık oyuncular TPM 2.0 ve Secure Boot ayarlarının aktifleștirilmesi gerektiği uyarılarını alacaklar. Şu anlık zorunlu olmayacak gibi duruyor ancak Black Ops 7 piyasaya sürüldüğünde bu ayarların açılmasının zorunlu olacağı belirtiliyor.

Activision bunun hile azaltımında önemli rol oynayacağını söylüyor. Zira TPM 2.0 ve Secure Boot aktif ise, Windows önyükleme esnasında sisteme müdahale edilip edilmedigine, kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol ederek bunu oyuna iletecek ve oyun kontrollerinden de geçtikten sonra güvenli bir şekilde oyunu oynamaya devam edebileceksiniz.

Activision, TPM 2.0 ve Secure Boot ayarlarının oyunun performansını etkilemedigini de belirtiyor. Bu kontrol süreci sadece oyunu açtığınızda gerçekleşecek ve oyun içerisindeyken devre dışı kalacak.

Detaylı bilgi için: https://www.callofduty.com/blog/2025/08/call-of-duty-black-ops-6-ricochet-anti-cheat-season-05

Oyun Securo Boot hatası veriyor diye konular görürüz artık Warzone için, Valorant için görmekten sıkılmıştım ne yalan söyleyeyim.

Harbiden gına geldi.

Oyun Securo Boot hatası veriyor diye konular görürüz artık Warzone için, Valorant için görmekten sıkılmıştım ne yalan söyleyeyim.
Kral tamda bu sebepten foruma girdim. Şuanda tpm 2.0 aktif olmasına rağmen ve bios ayarlarım yapılmış olmasına rağmen bu hatayı alıyorum. Çözümünü bulan varsa lütfen yardımcı olabilirmi?
Dün akşam BF6 açık beta indirdim ondan hemen sonra olmaya başladı bu daha sonra geri sildim düzelmedi BİOS ayarlarımı kontrol ettim ve bir sorun yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.jpg
    49,6 KB · Görüntüleme: 41
Selamlar arkadaşlar, bende bunu demeye geldim, tpm 2 aktif secure bot açık ama halen warzone oyuna girerken hata veriyor. Ne güzel sorunsuz oynuyodum bu güncelleme öncesi, iyice saçmalamaya başladılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…